Rooney első evertonos EL-meccse jöhet a rózsahegyiek ellen

<p>Neves ellenfelekhez látogat a még versenyben maradt egy-egy magyar és szlovák csapat a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában: a Videoton Bordeauxban, a rózsahegyiek az Evertonnál vendégeskednek.</p>

A bordeaux-i gárda egyelőre négy felkészülési mérkőzésen van túl az új idényben, a franciák mérlege eddig százszázalékos (Niort 2:1, Pau 2:0, Real Sociedad 1:0, Guingamp 1:0). Keretükben egyelőre nem volt nagy változás, továbbra is Jaroslav Plašil, Jérémy Toulalan, Diego Contento és Benoit Costil számít húzóembernek. A legutóbb a Ligue 1 hatodik helyén végzett Bordeaux egyértelmű esélyese a Videoton elleni párharcnak, de a székesfehérváriak így is bizakodnak.

„Nem lesz egyszerű dolgunk, de ha a saját játékunkat tudjuk játszani, valamint koncentráltak leszünk, bárkit megverhetünk. Ezzel együtt egy döntetlennel sem lehetnénk elégedetlenek” – nyilatkozta Anel Hadzic a Vidi honlapjának. A bosnyák középpályás szerint csak minimális előnyt jelent, hogy idegenben kezdik a párharcot. „Karrierem során már számos nemzetközi mérkőzésen játszottam klubcsapataimmal és a válogatottban is, de a bordeaux-i összecsapás minden bizonnyal a három legfontosabb között lesz” – tette hozzá Hadzic.

A rózsahegyiek az Everton otthonában lépnek pályára. A mérkőzés favoritja az angol csapat lesz, mely a Premier League 2016/2017-es idényének 7. helyén végzett, így egyenes ágon jutott a kvalifikáció ezen szakaszába. A szlovák csapat a szerbiai Vojvodina és a norvég Brann Bergen elleni győzelmek után került a 3. selejtezőkörbe. „Hatalmas dolog számunkra, hogy eddig eljutottunk, s az még nagyobb, hogy egy ilyen rangos csapat ellen léphetünk pályára” – mondta Matúš Macík, a szlovák csapat kapusa. Hasonlóan vélekedik csapattársa, Dominik Kružliak is, aki mindig is arra vágyott, hogy egy angol csapat ellen játszhasson, s átélje az ott uralkodó fantasztikus atmoszférát: „Kiskorom óta csodálattal figyeltem az angol bajnokságot, hatalmas álmom válik valóra ezzel a mérkőzéssel. Rooney fantasztikus játékos, ha ellene játszhatnék, az számomra egy életre szóló élmény lenne.” Abban az esetben, ha pályára lép, ez lesz Wayne Rooney első mérkőzése az Európa Ligában az Everton színeiben.

A harmadik forduló visszavágóit egy hét múlva rendezik. A győztesek a zárókörben már a főtáblára kerülésért lépnek majd pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?