Ronaldo nem játszhat

Milánó/Madrid. Ma ismét a Bajnokok Ligájára figyelnek a labdarúgás kedvelői: Európa nyolc stadionjában kerül sor a csoportmérkőzések első körének 2. fordulójára.

Rendkívül rosszul kezdte a szezont az AS Roma (sötét mezben), ma este Athénben javítani akarReuters-felvételA találkozók közül az Ajax Amsterdam milánói látogatása emelkedik ki. Az évekig szenvedő hollandok ismét Európa legjobbjai közé igyekeznek, s az Internazionale elleni rangadó sokat elárul majd a tehetséges fiatalok tudásáról. Az olasz együttes a múlt héten döntetlenezett Trondheimben, most mindenképpen nyerni akar. Cuper edző várhatóan három csatárt – Vierit, Crespót és Recobát – jelöl a kezdőcsapatba. Azonban az Ajax is bizakodik, hiszen a holland pontvadászatban még százszázalékos, s a BL első fordulóban a fiatal svéd Ibrahimovic két góljával simán győzte le a Lyont.

Érdekes összecsapásnak ígérkezik az Arsenal eindhoveni vendégjátéka. Színvonalas kilencven percre van kilátás, mert mindkét gárda hazájában vezeti a tabellát. A találkozót a szlovák Ľuboš Micheľ vezeti.

Könnyű fellépésre számíthat a címvédő Real Madrid a belga Genkkel szemben, a madridi szurkolók már nagyon kíváncsiak Ronaldo debütálására. Azonban egyelőre még várniuk kell, mert tegnap délután eldőlt, hogy tovább késik Ronaldo bemutatkozása a királyi gárdában. A brazil csillag – aki vasárnap ünnepelte 26. születésnapját – a hétfői edzés után fájdalmat érzett a bal bokájában, így nem szerepelhet a mai Bajnokok Ligája-mérkőzésen. – Az orvosaink azt tanácsolták, hogy hagyja ki a találkozót. Sérülése egyáltalán nem súlyos, de öt évre szerződtettük... Nem pedig egy mérkőzésre – mondta Vicente del Bosque vezetőedző.

Rendkívül rosszul, három vereséggel kezdte a szezont az AS Roma, kétszer a Serie A-ban (Bologna, Modena), egyszer pedig a BL-ben (Real Madrid) kapott ki. Nem csoda, hogy csalódott szurkolói tüntetést szerveztek, és a klub részvényeinek ára is jelentősen esett a tőzsdén. Hétfőn kora reggel harminc fanatikus jelent meg az egyesület edzőközpontja előtt, majd számuk percről percre nőtt, végül már annyian voltak, hogy a rendőrségnek kellett fellépnie az esetleges rendbontások megelőzése érdekében. – Dolgozzatok! – skandálták a drukkerek és kifeszítettek egy transzparenst, amelyen a játékosoknak üzentek: – Munkások, menjetek a bányába! – Az AS Roma hívei csak a csapatkapitánynyal, Francesco Tottival, illetve az edzővel, Fabio Capellóval elégedettek. Fogadkoznak a futballisták, hogy görög fővárosban az AEK Athén ellen megszerzik első győzelmüket.

A MAI MŰSOR

A-csoport: Borussia Dortmund–Auxerre, PSV Eindhoven–Arsenal; B-csoport: Szpartak Moszkva–Valencia, FC Liverpool–FC Basel; C-csoport: Real Madrid–Genk, AEK Athén–AS Roma; D-csoport: Olympique Lyon–Rosenborg Trondheim, Internazionale–Ajax Amsterdam (élőben közvetíti az m1 és a Markíza)

A Szpartak Moszkva–Valencia mérkőzés 18, a többi öszszecsapás 20.45 órakor kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?