Ronaldo biztos, hogy százas!

<p>A Dortmund és a Bayern is hazai pályán szenvedett vereséget a labdarúgó BL-negyeddöntőben. Ismét két madridi csapat jut be a legjobb négy közé?</p>

A Bayern München és a Real Madrid meccse után egyik sztárcsapat sem lehet igazán elégedett. A Bayern az első félidőben sokkal jobban futballozott ellenfelénél, vezetett is, de a szünet előtti percekben Vidal az égbe lőtt egy jogtalanul megítélt büntetőt. Nyugodt, 2:0-s előny helyett maradt az 1:0, a fordulás után pedig a Real Madrid egészen más fordulatszámon kezdett el futballozni. Két perc után megvolt az egyenlítés, Cristiano Ronaldo 659 perc után csapott le ismét a Bajnokok Ligájában. Ezt követően Javi Martínez kapott három percen belül két sárga lapot, majd jött ismét Ronaldo. Az utolsó harminc percben az emberelőnyben játszó Real Madrid ziccerek sokaságát dolgozta ki, s ha a bajorok kapujában nem Neuer állt volna, akkor most Ancelottiék 1:4 vagy akár 1:5 után búslakodhatnának. De ez a Real nem volt igazán éles, maradt az 1:2, ami azért így is kényelmes előnynek tűnik a jövő hétre.

Volt kihagyott tizenegyes Dortmundban is, ahol a Borussia és a Monaco a keddi buszrobbantás után kijelölt új időpontban feszült egymásnak. A feltehetően iszlamista szélsőségesek által elkövetett akció nyomán csak Marc Bartra, a Dortmund védője szenvedett sérülést (a kezét meg kellett műteni). A meccs nem hozott szerencsét a BVB-nek: a fiatal játékosokból álló csapatok meccsén a Monaco 3:2-re nyert, még úgy is, hogy akárcsak az előző körben, Manchesterben, úgy itt is büntetőt hibázott. Alighanem megszületett a BL idei szezonjának legfurcsább statisztikai adata is: a Monaco úgy nyert 3:2-re, hogy csak két kaput eltaláló lövése volt (Mbappé duplázott, a második gól öngól volt).

A lefújás után Thomas Tuchel az UEFA érzéketlenségére panaszkodott. „Egy szöveges üzenetben tájékoztattak minket az új időpontról. A svájci irodájukban ücsörögve döntöttek, néhány perccel a robbantás után az volt az első kérdésük, hogy készen állunk-e a játékra? Úgy bánnak velünk, mintha csak sörös dobozokkal dobálták volna meg a buszunkat. Elhagyatottnak éreztük magunkat, senkit sem érdekelt, mit gondolunk” – mondta megindultan a német edző. Meg lehet érteni az érzéseit.

Madridban is kitartott a Leicester City. Az Atlético elleni 0:1 nem a világ vége, innen az angolok akár még fel is állhatnak. Alighanem ez is volt a céljuk: kis különbségű vereség. A találkozó felvezetése nem volt éppen békés: Madridban az angol szurkolók „trianonoztak” egy kicsit, ami angol–spanyol kontextusban azt jelenti, hogy a brit szurkolók a Gibraltár iránti területi követeléseiket juttatták érvényre néhány műanyag szék felborogatásával. A pályán sem akadt sokkal több izgalom, Antoine Griezmann a 27. percben kiharcolt, majd értékesített egy tizenegyest, ennyi volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?