Ronaldo a fiatal csatár példaképe

A tizennyolc esztendős Priskin Tamás 2001 nyarán igazolt Komáromból a Győri ETO futballcsapatához. A rendkívül tehetséges, jó felépítésű csatár a magyar élvonalban is megállja a helyét, fontos gólokkal segíti együttesét.

„Három és fél éve Győrben élek, s hamarosan megkapom a magyar állampolgárságot”Somogyi Tibor felvételeMiként került a Rába-parti együtteshez?

A komáromi diákcsapatban futballoztam, s a bajnokság befejezése után egy hónapos szünet következett. Én azonban a nyári pihenő alatt is focizni akartam. Egyik ismerősünk szólt, hogy a győriek már javában készülnek, és csatlakozzak hozzájuk. Először azt hittem, csak rövid kiruccanásról lesz szó, szerencsére másként alakultak a dolgok. Néhány gyakorlás után Fazekas József edző csalogatására az ETO-hoz igazoltam.

Könnyű volt a beilleszkedés, vagy akadtak gondok?

Minden simán ment.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy 18 esztendősen bemutatkozhattak az Arany Ászok Ligában...

Két bajnoki idényt töltöttem az ifjúsági csapatban, amelyben a legfiatalabbak közé tartoztam, amikor Varga Zoltán, az A-csapat edzője meghívott a nagyok közé. 2003 áprilisában a Fradi ellen kaptam először lehetőséget. Ezt követően még három alkalommal léptem pályára. Miután Varga távozott – akit kiváló szakembernek tartok –, visszakerültem az ifik közé.

Ez az időszak nem tartott sokáig, tavaly januártól állandó csapattag lett, s gólokkal hálálta meg a bizalmat. Hogyan szerezte első élvonalbeli találatát?

Góllal mutatkoztam be a Sopron elleni tavaszi nyitányon. Utólag sem nagyon dicsekedhetem vele, mert egy beadást követően a kezemről pattant kapuba a labda. Tehát amolyan Maradona-féle góllal kezdtem...

Eddig nyolc alkalommal volt eredményes, melyik a legemlékezetesebb találata?

A Zalaegerszeg ellenit tartom a legszebbnek, tizenöt méterről bombáztam a felső sarokba. Örömömet csak tetézte, hogy ezzel a góllal idegenben nyertünk egy nullára. Szívesen emlékszem a pápai őszi záró mérkőzésre is, szünet után csereként léptem a pályára, s már a negyvenhetedik percben megszereztem a győztes találatunkat.

Meglepő, hogy még nem kapott meghívót a szlovák ifjúsági válogatottba.

Nyáron megkeresett a korosztályos nemzeti csapat vezetőedzője, ám elutasítottam az ajánlatot. Három és fél éve Győrben élek, s hamarosan megkapom a magyar állampolgárságot. A jövőben a magyar válogatottban szeretnék futballozni.

Nem zavarja a hirtelen jött népszerűség?

Először kicsit furcsa volt, hogy az emberek megállítottak az utcán, de már megszoktam. Ami pedig a lányokat illeti, remekül megvagyok a barátnőmmel...

Milyen gyakran jár haza?

Általában hetente egyszer, legtöbbször a bajnoki találkozókat követően. Egyébként sportkedvelő családból származom, édesapám még negyvenhárom esztendősen is aktívan futballozik a pati együttesben, s támadóként góllövés a feladata.

Úgy tudom, számos komáromi fiatal is követte példáját, s Győrbe igazolt.

Tízéves öcsém is az ETO serdülőcsapatában játszik, s az ifik és a juniorok keretében is több komáromi srác található.

Májusban a Bayern München látogatott el Győrbe. Milyen emlékeket őriz a gálameccsről?

Sosem felejtem el ezt a találkozót, fantasztikus érzés volt telt ház előtt Ballackékkal futballozni. Bár az elején kicsit lámpalázas voltam... Kár, hogy a bajnoki találkozókra átlagosan csak kétezren látogatnak ki.

Meddig szól a szerződése?

Lehet, hogy meglepő, de egyelőre amatőr státusú játékos vagyok. A helyi gimnázium végzős tanulójaként tavasszal az érettségi vár rám, ezután megkötjük a profi szerződést.

Nevesebb csapatokról is álmodozik?

Minden labdarúgó álma, hogy ismert csapathoz kerüljön. Én sem vagyok kivétel. Egy-két év múlva Győrből szeretnék külföldre szerződni, elsősorban a spanyol bajnokság vonz, mert ott játszik Ronaldo, akit példaképemnek tartok.

NÉVJEGYKÁRTYA

Név: Priskin Tamás

Született: 1986. szeptem- ber 27.

Magasság: 185 cm.

Testsúly: 82 kg.

Klubjai: Komárom, Győri ETO.

NB I-es meccsek száma: 35.

NB I-es gólok száma: 8.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?