Római randevú a BL-ben

Ma nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája: a legnagyobb rangadóra a római Olimpiai stadion-ban (Lazio–Chelsea) kerül sor. A prágai Sparta Isztambulban lép pályára: a csehek legutóbb legyőzték a Besiktast, s ezúttal is legalább döntetlenezniük kellene ahhoz, hogy továbbjutási reményeik életben maradjanak.

Ma este is ünnepelnek a prágaiak? A Sparta otthon 2:1-re verte a besiktast, képünkön az első gólt szerző Zelenkát ünneplik a társak. Balról jobbra: Labant, Zelenka, Kováč, Pergl, Kincl, Sionko, Johana.ČTK-felvételSzabics Imre együttese, a VfB Stuttgart a görög Panathinaikosz otthonába látogat. A német együttes hetek óta remekel, szombaton például 3 perc alatt szerzett 3 góllal 4:1-re nyert az SC Freiburg elleni bajnokin, s a Bayer Leverkusen vasárnapi botlása nyomán az élre került a Bundesligában. Parázs hangulatúnak ígérkezik a csoport másik meccse (Manchester Utd.–Gl. Rangers) is.

Az F-csoportban az idáig százszázalékos Real Madridra belgrádi túra vár. Az előző mérkőzésen a madridiak csak egy szabálytalannak tűnő góllal tudták kicsikarni a győzelmet, így minden bizonnyal izgalmas összecsapás van kilátásban. Az FC Porto a Marseille-t fogadja, melyet az elmúlt fordulóban egy rendkívül változatos mérkőzésen idegenben 3:2-re tudott legyőzni.

A játéknap talán legnagyobb rangadóját Rómában játsszák, ahol a Lazio megpróbál visszavágni a Chelsea-nek az előző körben elszenvedett 2:1-es vereségért. A hétvégi bajnoki fordulóban mindkét együttes nyert, vagyis jó formájuk szinte garancia arra, hogy a római Olimpiai stadion közönsége varázslatos kilencven percet lásson. A másik mérkőzésen a Besiktas és a Sparta Praha azért csap össze, hogy életben tartsa továbbjutási álmait. A prágaiak hétvégén Zlínben kaptak ki bajnoki meccsen, s ez aligha javított az öltözőbeli hangulaton. A BL-címvédő AC Milan a belga Bruges otthonába látogat. A papírforma alapján annak ellenére is Carlo Ancelotti tanítványai az esélyesebbek, hogy az előző körben bombameglepetésre a belgák mind a három pontot elvitték (0:1) a Giuseppe Meazza stadionból. (č, m, ú)

A mai műsor (20.45):

E-CSOPORT: Panathinaikosz–Stuttgart, Manchester Utd.–Gl. Rangers.

1. Manchester U. 3 2 0 1 7:2 6

2. Stuttgart 3 2 0 1 5:3 6

3. Gl. Rangers 3 1 1 1 3:3 4

4. Panathinaikosz 3 0 1 2 1:8 1

F-CSOPORT: Partizan–Real Madrid, Porto–Marseille.

1. Real Madrid 3 3 0 0 8:3 9

2. Porto 3 1 1 1 5:6 4

3. Marseille 3 1 0 2 7:7 3

4. Partizan 3 0 1 2 1:5 1

G-CSOPORT: Lazio–Chelsea, Besiktas–Sparta.

1. Chelsea 3 2 0 1 3:3 6

2. Lazio 3 1 1 1 5:4 4

3. Sparta 3 1 1 1 4:4 4

4. Besiktas 3 1 0 2 3:4 3

H-CSOPORT: Celta Vigo–Ajax, FC Bruges–AC Milan.

1. Ajax 3 2 0 1 3:1 6

2. SC Milan 3 1 1 1 1:1 4

3. FC Bruges 3 1 1 1 2:3 4

4. Celta Vigo 3 0 2 1 1:2 2

Isztambulban jubilál a Sparta

Prága. Századik mérkőzését játssza ma este a prágai Sparta a legrangosabb európai kupában. A bordómezesek eddig 99-szer léptek pályára a BEK-ben, illetve a Bajnokok Ligájában. Eddigi mérlegük: 41 győzelem, 22 döntetlen és 36 vereség, gólarányuk 143:137. A mai lesz ugyanakkor a Sparta tizedik európai kupameccse török ellenfél ellen, eddig négy csapattal találkozott (Fenerbahce, Galatasaray, Denizlispor, Besiktas), s a kilenc meccsen hat győzelem és egy döntetlen mellett kétszer szenvedett vereséget, bár Törökországban eddig csak egyszer tudtak nyerni a prágaiak. (ČTK)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?