Roger Federer, a mester

Houston. A svájci Roger Federer magabiztos sikerével ért véget a férfi teniszezők szezonzáró viadala, a Mesterek Kupája Houstonban, miután a döntőben a svájci versenyző 6:3, 6:2 arányban győzött az ausztrál Lleyton Hewitt ellen.

Federer rendkívül sikeres évet zártReuters-felvétel A finálé heves esőzés miatt 80 perces csúszással kezdődött, ennek megfelelően a találkozó mindössze két nyert játszmáig tartott. Az Open-éra 1968-as bevezetése óta nem fordult elő, hogy valaki zsinórban 13. döntőjében tudjon nyerni. A rekordot eddig Björn Borggal és John McEnroe-val együtt tartott a svájci klasszis (12 siker), mostani diadallal azonban az örökranglista élére ugrott. Pedig Federer izomsérülése miatt 43 napot hagyott ki a houstoni viadalt megelőzően, ám ez egyáltalán nem látszott meg teljesítményén.

A svájci világelső elképesztő stílusban zárta a szezont, amely már eddig is parádés sikereket hozott számára: három Grand Slam-tornán (Australian Open, Wimbledon, US Open) diadalmaskodott, s ezeken kívül Houstonig további hét versenyen maradt veretlen. Az idei 11. diadalért, a címvédésért 1,52 millió dollárt, s egy luxusautót kapott. Ráadásul most már 22 olyan mérkőzést vívott sorozatban, amelyen a top10-be tartozó játékost győzött le. „Csodálatosan zártam az évet. Hihetetlen szezonon vagyok túl, a vége is mesébe illő. Fantasztikus élmények birtokában mehetek el vakációzni”– mondta a finálé után Federer.

Az eredmény kissé váratlan, mert Hewitt az utóbbi napokban remekelt, de a fináléban nem sokat ért a kiváló forma. „Ezen a héten úgy teniszeztem, hogy bárkit le tudtam győzni, egy embert kivéve. Roger ma is kiválóan játszott, egyszer sem nyertem olcsón labdamenetet. Pedig mindent megtettem, de az US Openhez hasonlóan most sem tudtam legyőzni. Az elmúlt másfél évben hihetetlen magasságokba emelkedett a tudása. Annak idején Agassi és Sampras produkált hasonló színvonalú teljesítményt” – nyilatkozta Hewitt. (o-o, m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?