Róbert Vittek két találata

Vaduz. Győzelemmel fejezte be a labdarúgó Eb-selejtezőket a szlovák futball-válogatott, miután szombaton este Vittek két góljával 2:0-ra nyert a sereghajtó ellen. Ladislav Jurkemik védencei harmadikként zárták a 7. csoport küzdelmeit.

Vaduz. Győzelemmel fejezte be a labdarúgó Eb-selejtezőket a szlovák futball-válogatott, miután szombaton este Vittek két góljával 2:0-ra nyert a sereghajtó ellen. Ladislav Jurkemik védencei harmadikként zárták a 7. csoport küzdelmeit.

Kezdettől fogva a vendégcsapat játszott fölényben, Kisel majd Janočko nagy helyzetben hibázott. A 40. percben megszületett a szlovákok vezető gólja: „Janočko beadása után hibázott a hazaiak védője, s Vitteknek könnyű dolga volt közelről a hálóba találni. Fordulást követően a vendéglátóknak is akadtak lehetőségei, Burgmeier lövését König lábbal hárította. Ezután nagyobb sebességre kapcsoltak a szlovákok, s óriási védelmi hibát követően, Vittek egyéni akció végén állította be a végeredményt. Ezután taktikusan futballozott a vendégcsapat, s összességében biztosan nyerte a találkozót.

VÉLEMÉNYEK – Walter Hörmann, a liechtensteini együttes szakvezetője: „Elégedetlen vagyok védenceim teljesítményével, ugyanis a játékosok többsége nem hozta ki magából a maximumot. Sajnálom, hogy nem tudtuk megismételni az angolok elleni produkciót, így a közepesen futballozó szlovákok könnyen szerezték meg a három pontot”.

LADISLAV JURKEMIK, a szlovák válogatott vezetőedzője: „Nem volt könnyű dolgunk, hiszen a hazaiak jól védekeztek. Az igazat megvallva, azt hittem, játékosaim jobb produkciót nyújtanak majd. Játékunkba sok hiba csúszott, de ennek ellenére végig irányítottuk a találkozót. Kötelező győzelmet arattunk, annak örülök, hogy Róbert Vittek hosszú idő után gólokat lőtt a válogatottban”.

Németh Szilárd (Middlesbrough) és Stanislav Varga (Celtic) Vadúzban 40. alkalommal öltötte magára a címeres mezt.

LIECHTENSTEIN–SZLOVÁKIA 0:2 (0:1)

Góllövő: Vittek (40., 56.). Játékvezető: Hyytiä (finn), 800 néző. Sárga lap: D Elia, Frick, Klimpl, Janočko. LIECHTENSTEIN: Heeb–Telser, Hasler, Stoklasa, Maierhofer–Ritter, M. Beck (46. Rohrer)–T. Beck (46. R. Beck), Frick, Burgmeier–D Elia (76. Büchel). SZLOVÁKIA: König–Klimpl, Varga, B. Labant, Leitner–Kisel (46. Urban), Janočko, Zabavník, Michalík (84. Babnič)–Németh Sz. (76. Oravec), Vittek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?