Rimaszombati tarolás az ötvenedik díjátadón

1967-ben értékelték ki először a Rimaszombati járás legjobb sportolóit, nemrégen immár ötvenedik alkalommal adták át az elismeréseket. Az idén is taroltak a rimaszombatiak, szinte minden kategóriában a járási székhely versenyzői vitték el a pálmát.Rimaszombat.

1967-ben értékelték ki először a Rimaszombati járás legjobb sportolóit, nemrégen immár ötvenedik alkalommal adták át az elismeréseket. Az idén is taroltak a rimaszombatiak, szinte minden kategóriában a járási székhely versenyzői vitték el a pálmát.

Rimaszombat. Nem maradtak le a képzeletbeli dobogóról a magyar nemzetiségű sportolók sem, így a Bástya Íjász Klub versenyzői, de a helyezettek között volt Baka Tamás és párja, Farkas Orsolya, valamint Borsos Patrik is.

A kultúrműsorral bőven tarkított jubileumi díjátadón a sportolók mellett sportvezetők munkáját is elismerték, így többek között emléklapot vehetett át több évtizedes munkájáért Štefan Baláž, Stanislav Hartwig, Juraj Svoreň, Lévay Tibor, Peter Úrek, Vas Ferenc, Radnóti József, Štefan Štefánek, Tóth Géza, Igor Antal, Ján Čilík, Ján Dovala és Jozef Oštrom. A bátkai Gál Bélának fair play díjat adományoztak, aki egyik, szívinfarktust kapott kollégáját segítette újraéleszteni.

A technikai sportok képviselői között az idén a rimajánosi autóversenyző, Ondrej Cerovský vitte el a pálmát, a második helyen, ahogy tavaly is, a rimaszombati sportlövő, Figei Tibor végzett, míg a harmadik helyre a szintén rimajánosi autóversenyző, Michal Zeman ért be.

A legtöbb jelölés a diákok kategóriájába érkezett, ahol tizenketten kaptak nevezést (köztük a TJ Mladosť Relax cselgáncsozója, Sztankovics Bolda Zonga is), s a szakmai zsűri az első helyre sportágbeli társát, Bruno Kóšikot rangsorolta. Őt a képzeletbeli dobogón a rimaszombati Bástya Íjász Klub szlovák és világbajnok versenyzője, Kormos Viktória követte, míg a harmadik helyen a szintén rimaszombati Falcon taekwondósa, Damien Pavol Frgolec zárt.

A serdülőknél hét nevezettből a győzelmet a rimaszombati Lokomotíva birkózója, Marián Kosoň szerezte meg, aki mindkét fogásnemben szlovák bajnoki címet szerzett. Őt a rimaszombati Impulz táncosai, a kategória tavalyi győztesei, Baka Tamás és Farkas Orsolya és a TJ Mladosť Relax cselgáncsozója, Borsos Patrik egészítette ki a dobogón. Baka és Farkas tavaly másodikok lettek a szlovák bajnokságon a latin-amerikai táncok kategóriájában, s a szlovák válogatott színeiben is versenyeztek.

A felnőttek mezőnyében 11 sportoló kapott jelölést, az első helyen a rimaszombati testépítő, Roland Brosman végzett (ötödik lett a tavalyi Európa-bajnokságon), aki a nagyrőcei karatéző, Arpád Bunjatovot és a rimaszombati Falcon taekwondistáját, Miroslav Bitalát előzte meg.

Tizenhárom csapatot is neveztek az idén, a legjobb a rimaszombati MŠK U15-ös focicsapata, Miroslav Kéry I. ligába jutott legénysége lett. A második helyre a rimaszombati úszóklub, míg a harmadik helyre a szintén rimaszombati Bástya Íjász Klub került. Utóbbiak tavaly 68 érmet, köztük 33 aranyat gyűjtöttek.

„A sportolók a város és a régió legjobb diplomatái közé tartoznak, akik messzi földre viszik a régió jó hírét, s a sport nem utolsósorban a közösségépítés remek formája, amely távol tartja a fiataloktól a drogot és az alkoholt is” – mondta megnyitó szavaiban Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere, aki szerint a város továbbra is maximálisan támogatja sportolóit, s az ott működő sportklubokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?