Říha szerint nem az anyagiak, hanem a sérülések döntöttek

<p>Tavaly sikerült, idén nem: a Slovan nélkül fog lezajlani a jégkorong KHL 2016/2017-es szezonjának playoffja. Hogy mi okozta a pozsonyiak vesztét? Az ingadozó forma, a rengeteg sérült, az anyagi bizonytalanság és (kissé sarkítva) egy lepottyanó korcsolyapenge.</p>

Matematikailag a péntek esti, Podolszk elleni bukta (1:6) után vált biztossá, hogy a Slovan nem jut be a legjobb nyolcba a Nyugati főcsoportban, de lélektanilag inkább az azt megelőző napon elszenvedett vereség volt sorsdöntő. A Dinamo Moszkva ellen (1:2) ugyanis nemcsak az a tény volt fájó, hogy egyetlen pontot sem szereztek a hazaiak, hanem a vereség mikéntje is.

Pogge kapus egyik korcsolyájáról a vendégek akciója közben leesett a penge, így a kanadai hálóőr nem tudta magát elrúgni a jégről. A peches körülmények között kapott gólra persze még válaszolhatott volna a Slovan, amely azon kevés meccsének egyikét játszotta, amikor jóval aktívabb volt ellenfelénél (kapura lövések száma 41:26), de a happy end elmaradt – mind a meccset (1:2), mind a playoffszereplést tekintve.

„Sokat nyomtak a latban az elmaradt »kötelező« győzelmek a gyengébb csapatok ellen. Sok volt a sérültünk, és a keretünk nem volt elég bő egy ennyire igényes sorozathoz. Nagyon sűrű és komplikált volt a programunk. Ha pedig egálban álltunk valakivel, a szerencse mindig hátat fordított – elemezte az okokat Miloš Říha, a Slovan vezetőedzője. – A szezon első fele nem jött össze.”

Az 58 éves cseh szakember azt már érthető módon nem tette hozzá, hogy a botladozás időszaka egybeesett a pénztelenség hónapjaival. November közepén ugyanis kiderült, hogy a játékosok július óta egy fillért sem láttak, az ígérgetésekből pedig már elegük volt. Az anyagi gondok medializálása végképp elvonta a hokisok figyelmét a játékról, az öltözőben megjelentek az átigazolásokat pedzegető ügynökök, s amikor már egy edzés bojkottjára készültek Cheechoo-ék, az utolsó pillanatban, karácsony előtt néhány nappal segítséget nyújtott a klubnak a Gazprom egy német leányvállalata.

A Slovan pedig varázsütésre megtáltosodott, tízmeccses hazai sorozatából nyolc találkozót megnyert, s idegenben is elkezdte gyűjteni a pontokat. A számok nyelvén: a pénzinjekció óta (a két sorsdöntő februári meccset nem számolva) 71%-os teljesítményt nyújtott a Slovan, míg az azt megelőző ugyanilyen hosszú időszakban a megszerezhető pontok csupán 31%-át kaparta össze.

„A fiúk kicsit megorroltak rám, amiért úgy nyilatkoztam, nem az anyagiak álltak a rosszabb eredmények mögött, de továbbra is azt gondolom, a sérülésekről szólt minden – állítja Říha. – Ha valaki felépült, rögtön kiesett helyette legalább két játékosom, nem volt meg a kellő nyugalom a csapatban.”

A keret a hátralevő két meccsig még felbolydulhat párszor. Ha a playoffra erősítő konkurencia elcsábít néhány hokist, azzal a Slovan nagy anyagi terhektől szabadulhat meg. „Szeretném, ha a lehető legjobb összeállításban búcsúznánk el a szurkolóktól a Medvescak Zagreb ellen. Nem sok helyen fordul ugyanis elő, hogy egy hazai 1:6 után, az elúszott rájátszás ellenére felállva tapsoljon a teljes stadion” – tette hozzá Říha. (ot, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?