Remák hatodik helye Hidasnémetiben

sakk

Hidasnémetiben hagyomány, hogy a vakáció beköszöntével megszervezik azt a meghívásos, rapid sakkversenyt, amit Hajdú Lajos emlékének szentelnek.

Az évtizedekkel ezelőtt elhalálozott vasutastiszt az 1950-es években bábáskodott a Hidasnémeti Vasutas Sport Club megalakulásakor, szervezte és vezette a falu első sakkcsapatát. A tagok főleg vasutasok voltak, még Hidasnémetiben dolgozó szlovákok is, de helyet kapott a csapatban néhány olyan ügyesebb falusi sakkozó, akik vállalták a versenyzést.

A mostani viadalnak otthont adó művelődési házban 22-en mérték össze tudásukat. A sátoraljaújhelyi Petik Rezső-emlékverseny után Remák Dezső és Radi László itt is képviselte Felső-Bodrogközt. A hétfordulós, 2x15 perces rapid partikon ezúttal Remák húzásai bizonyultak jobbnak. Három győzelem, két döntetlen és két vereség mellett a hatodik helyet szerezte meg.

„A 6. körben a torna győztesétől kaptam ki, és ez rányomta bélyegét az utolsó meccsemre. Ezen a találkozón, Urbán Istvánnal szemben, ugyan nagy előnyöm volt, de végül döntetlennel zártunk. Elhamarkodott döntéseket hoztam a mérkőzésen, higgadtabbnak, körültekintőbbnek kellett volna lennnem, akkor talán meg lett volna a győzelem és a dobogós helyezés is. Mindenesetre így is szép sikert könyvelhettem el – nyilatkozta lapunknak Remák, aki egyben a 3. ligás Nagykaposi Energetik Sakk-klub oszlopos tagja is.

A kisgéresi Radi Lászlónak a sátoralyaújhelyi 3. helyet követően a 10. helyezéssel kellett megelégednie. A jobb eredményben bízva mindkettőjüknek lesz alkalma a bizonyításra, ugyanis meghívást kaptak egy augusztusban sorra kerülő nyíregyházi tornára.

Érdekes

HAJDÚ LAJOS EMLÉKVERSENY

1. Dr. Gunyecz Zoltán (Nyíregyháza) 7, 2. Szilvási Marcell (Miskolc) 5, 3. Balázs András (Esztergom) 5.....6. Remák Dezső (Zétény) 4....10. Radi László (Kisgéres).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?