Rekordrészvétel – pályacsúcsok nélkül

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSSzepsi. Háromszázharminc versenyző, hetven közreműködő, négy főszervező (Dobos Zoltán, Nagy István, Balta Zsolt, Péter Éva) és három sportág képviselői az utakon. Dióhéjban így foglalható össze a XV. Bódva-kupa nemzetközi futó-, kerékpár- és görkorcsolyaverseny.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Szepsi. Háromszázharminc versenyző, hetven közreműködő, négy főszervező (Dobos Zoltán, Nagy István, Balta Zsolt, Péter Éva) és három sportág képviselői az utakon. Dióhéjban így foglalható össze a XV. Bódva-kupa nemzetközi futó-, kerékpár- és görkorcsolyaverseny. „Rekordmennyiségű indulót jegyeztünk, százzal többen érkeztek, mint tavaly. Tehát e téren is további fejlődés tapasztalható – jegyezte meg a tizenötödik verseny után Dobos Zoltán társszervező. – A futást és a kerékpározást külön kiemelném. A görkorcsolyázással az volt a baj, hogy Európa-kupafutam volt a közelben, ami a környékről elvitt ötven versenyzőt. Itt volt viszont a sportág szlovák szövetségének elnöke, aki felkeresett bennünket, s felajánlotta, hogy szeretne velünk együttműködni. A jövőben elképzelhető, hogy a Bódva-kupán lesz a szlovák görkorcsolya-bajnokság.”

Rekordmennyiségű, 129 kerekes indult a 66 kilométeres viadalon, amelynek útvonala Magyarországra is átvezetett. „A budapesti Fejes Gábor óriási előnnyel nyerte a versenyt – folytatta Dobos Zoltán. – A második helyért azonban olyan versengés volt, mint a minap a Tour de France-on, fej fej mellett értek célba, és csak a célfotó döntött a sorrendről.”

A hat futószám felében kelet-szlovákiai klubok színeiben induló ukrán versenyzők nyertek. „Voltak magyar szupermaratoni futók is a mezőnyben, s bevált a női félmaratoni indítása is. Bár több résztvevőre számítottunk, kezdetnek ez is jó volt. Akik eljöttek, jelezték, jövőre másokat is elhívnak magukkal” – mondta az egyik új versenyszám kapcsán a társszervező.

Dobos Zoltán számára a rajt pillanata volt a legnagyobb élmény az események sorából. Futók, kerekesek, görkorisok vágtak neki a távnak Szepsi főterén, aztán mindenki folytatta a maga útján. „Fergeteges volt, amikor egyszerre megmozdult ennyi ember – ragadta ki emlékezetéből az indulás képsorait. – Azt is elmondanám, hogy mi történt a verseny végén. Mikor minden lezajlott, hívtak a szokásos töltött káposztára. Én azonban ragaszkodtam ahhoz, hogy először inkább pakoljunk össze. Mikor készek lettünk, leszakadt az ég. Hatalmas zuhatag jött. Ekkor tudatosítottam, milyen nagy ajándék a gondviselés. A XV. Bódva-kupa ugyanis jó időben zajlott, nem volt se szél, se meleg, ideális körülmények uralkodtak. Csak a pályacsúcsok nem dőltek meg. Ezer hála mindenkinek, aki hozzájárult a verseny sikeréhez, külső segítőként vagy támogatóként egyaránt.”

Ismét nagyon nívós, remek hangulatú verseny zajlott a Bódva völgyében, ahol egyre népszerűbb az évenkénti háromsportágú kupaversengés, már a helyiek és környékbeliek is megkedvelték, mind többen kipróbálták. És a szepsiek lelkesedése nem hagy alább. A jól sikerült verseny után bejelentették: már folyamatban van a XVI. Bódva-kupa szervezése. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?