Régióderbi a bajnoki címért

komáromi kosarasok
Komárom |

Nem akármilyen kicsúcsosodása lesz a férfikosárlabda SBL-nek: a szombaton (19.00) Léván rajtoló döntősorozatban a hazai, címvédő Patrióták a régiós rivális komáromiakat fogadják

Az új komáromi kosárlabdaklub története második élvonalbeli idényében azonnal a bajnoki címért küzdhet. Azaz a tavaly, újoncként megszerzett bronzérem után legalább egy lépcsőfokkal feljebb léphetnek a piros-fehérek.

Persze, a Duna-parti város korábbi kosárlabda-egyesülete járt már hasonló magasságokban: a 2011/12-es és a 2012/13-s szezonban is begyűjtöttek egy-egy ezüstérmet a Paulík József klubmenedzser vezetésével kialakított együttesek, 2015-ben az akkori MBK megnyerte a bajnokságot, és a rákövetkező két szezonban is döntőt játszhatott. A sort pedig egy 2018-as bronz zárta (az Interrel megosztva).

Érdekes módon azokban az években – és egész extraligás történetük során – a komáromiak meglehetősen ritkán találkoztak a lévaiakkal a playoffban. A krónikákban egy 5. helyért vívott minisorozat szerepel még 2003-ból (2:0 a lévaiak javára), egy negyeddöntős csata 2017-ből (3:1 a komáromaik javára) és egy elődöntős párharc 2018-ból (4:1 a lévaiak javára).

Ugyanakkor a „sima egymás elleni bajnokikon is mindig parázs hangulat uralkodott a sportcsarnokokban, helyszíntől függetlenül. A két város földrajzi közelsége miatt is kialakult rivalizálás ezúttal is telt házas összecsapásokat ígér, az egyik fél négy győzelméig tartó sorozat valamennnyi mérkőzésén.

A döntő műsora

Május 6., 19.00: Levice–Komárno

Május 10., 17.30: Komárno–Levice

Május 13., 18.00: Levice–Komárno

Május 17., 18.00: Komárno–Levice

Május 20., 18.00: Levice–Komárno

Május 24., 18.00: Komárno–Levice

Május 27., 18.00: Levice–Komárno

Sokakat megleptünk a döntőbe jutással, de mi a losonciak és az iglóiak ellen is bíztunk magunkban a rájátszásban. Akkor is, amikor meccslabdánk volt az elődöntőben hazai pályán, de nem használtuk ki, és aztán a Lovagok otthonában vívtuk ki a továbbjutást a sorsdöntő ötödik találkozón. Meglett a jutalma annak a teljesítménynek, amit csapatként nyújtottunk. Büszkék vagyunk rá, hogy a fináléban játszhatunk, kiválóan érezzük magunkat – nyilatkozta Zlatko Jovanovic, a komáromiak vezetőedzője a basketliga.sk-nak. – A lévaiak a FIBA-kupában szerepeltek, ami jóval magasabb színvonalú volt a mi Alpok–Adria-kupánknál. A Patrióták a nemzetközi sorozatban elért eredményeiknek is köszönhetően egyre magabiztosabbakká váltak az idény során. Náluk játszanak a legtapasztaltabb szlovák kosarasok a bajnokságban, akik a légiósokkal kiegészülve remek csapatot alkotnak. Intelligensen kosaraznak, ráadásul címvédőként van már tapasztalatuk a bajnoki címért zajló küzdelemből. Sok tényező dönthet a párharcban, az, hogy valakinek jó vagy rossz napja van, hogy ki fog több energiával játszani, hogy kinek milyen a formája egyénileg. Nehéz sorozat lesz, nyerjen a jobbik!

Való igaz, a két csapat alapszakaszbeli egymás elleni meccseiből nem lehet kiindulni e téren: Komáromban és Léván is született hazai és vendégsiker is, játszottak szoros, de egyértelmű lefolyású meccseket is (a piros fehérek szemszögéből 70:68, 78:88, 78:62, 74:101).

A lévaiak zsinórban harmadszor döntősök, tavaly a losonciakat legyőzve lettek bajnokok, míg két éve kifogtak rajtuk az iglóiak. Ha sikerülne megvédeniük a címüket – erre legutóbb az Inter volt képes 2014-ben –, összességében a negyedik elsőségüket ünnepelhetnék.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?