A Lovagok várnak a komáromi kosarasokra

komáromi kosarasok

Az újraalapított komáromi kosárlabdaklub második élvonalbeli szezonjában is éremért játszhat a Niké SBL-ben. A 2021-es bajnok iglóiak elleni elődöntős sorozatuk szombaton (18.00) a Lovagok otthonában rajtol el.

A komáromiak a vártnál simábban jutottak túl a negyeddöntőn. A losonciak elleni párharcukat 2:0-ra nyerték meg, ráadásul mindkét alkalommal osztálykülönbséggel, 24, illetve 25 ponttal verték a tavalyi ezüstérmest. „Nagyon jól felkészültünk a losonci csapatból, amit jól mutat, hogy a két meccs mind a 8 negyedét megnyertük ellenük. Megérdemelten jutottunk tovább, koncentráltak voltunk és remekül védekeztünk, 60 pont körül tartottuk az ellenfelet a negyeddöntő mindkét meccsén. Ez kulcsfontosságú volt, mert ahogy mondani szoktam, támadásban meg lehet nyerni egy meccset, védekezésben viszont egy egész sorozatot. Gratulálok a játékosaimnak, akik ismét bejutottak a legjobb négy közé – nyilatkozta Zlatko Jovanovic, a komáromiak vezetőedzője a basketliga.sk-nak.

Az elődöntőben az alapszakaszgyőztes iglóiakkal találkoznak a komáromiak. A Lovagok erőnyerőként csak most kapcsolódnak be a playoff küzdelmeibe, tétmeccset utoljára három hete játszottak. Ráadásul az akkori bajnoki (és az azt megelőző is) tét nélküli volt a számukra, így bele is szaladtak két komoly vereségbe. Jovanovic azonban nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget. „Nagyon nehéz meccsekre számítok. Az iglóiak végeztek az élen, ráadásul Teo Hojc személyében remek edző irányítja őket – jegyezte meg a bosnyák szakember.

Az említett Hojc a lévaiak élén érte el első nagy sikereit, de Komáromban jól emlékeznek a válogatott Hlivák Daliborra, az iglóiak szélsőjére is, aki a 2018/19-es idényben a Duna-parti városban játszott. A mostani iglói keretben két amerikai légiós mellett horvát, ukrán és argentin kosarast is találunk. Patrick McGlynn a liga legjobb pontszerzője 21,1-es meccsenkénti átlaggal, míg Lautaro Lopez asszisztok terén vezeti a statisztikát (6,9). De a hazai kontingensük sem lebecsülendő a legjobb lepattanozó (11,3) és blokkoló (2,7) Michael Fusekkel vagy épp a szintén bőven két méter feletti Viktor Juríčekkel.

S hogy mi lehetne a nyerő taktika ellenük? „Apróságok fognak dönteni. Az iglóiak egész évben jól kosaraztak, mi viszont elképesztően nagyot javultunk az utóbbi két hónapban. A győzelembe vetett hit lehet a kulcsfontosságú – mondta a basket.sk-nak Vuk Djordjevics, a komáromiak szerb centere. – Nagy energiával, maximális összpontosítással kell kezdenünk a meccseket, hogy esélyünk legyen nyerni.

Ez az idényben egyszer sikerült a piros-fehéreknek a Lovagok ellen, épp a legutóbbi, februári találkozón (93:79), három alkalommal az ellenfél örülhetett a meccs végén (93:86, 80:70, 96:87).

Az Alpok–Adria-kupa két elődöntősének egymás elleni sorozata az egyik fél három győzelméig tart.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?