Reggelig állt a bál

Hét év után lett ismét bajnok a Dukla Trenčín jégkorongcsapata. Amolyan rajt-cél győzelmet aratott, az alapszakaszban nem tudták megszorítani, s a play-offban is magabiztos teljesítményt nyújtott. A siker titkairól faggattuk Dušan Gregor vezetőedzőt.

A tegnap esti hírek szerint az edző az elsőség megszerzése ellenére távozik a Dukla kispadjáról, s valószínűleg a kassai HC-hez tart. Utódjáról még ezen a héten döntenek a trencséni klubvezetők. Dušan Gregor a bajnoki trófeával. ČTK-felvételSokan már a körmérkőzéses sorozat félidejében bajnoknak tekintették a trencséni csapatot. Milyen érzés volt?

Nagyon rossz, mivel attól féltem, elbízzák magukat a fiúk. Szerencsére jókor jöttek a váratlan vereségek, rendezni tudtuk sorainkat; volt időnk felkészülni a rájátszásra.

Mikor izgult igazán a playoff-sorozatban?

A negyed- és az elődöntőben simán nyertünk, majd amikor elveszítettük a zólyomiak elleni első hazai mérkőzésünket, kicsit komolyabb lett a helyzet. Másnap azonban egyenlítettünk, sőt, a soron következő két idegenbeli meccsünket is megnyertük, s már készültünk a bajnokavatásra.

Aztán jött a hidegzuhany...

Azt volt ám a javából, mert az egész város az ünneplést várta. Erre mi történt? Megint kikaptunk hazai jégen, s három kettőre szépített az ellenfél. Bántott a vereség, de nem estünk kétségbe.

Nem tartottak a hatodik döntő mérkőzéstől?

Nem! Győzni mentünk Zólyomba, s ez sikerült is. Fantasztikus érzés volt hazatérni, hiszen a város központjában több mint háromezres tömeg fogadott, reggelig állt a bál.

Minek köszönheti negyedik aranyérmét a Dukla?

Annak, hogy kezdettől fogva taktikusan hokizott, kifogástalan volt a csapatszellem, és nem utolsósorban bíztunk a végső sikerben. Le a kalappal a fiúk előtt, valamennyien átlagon felülit nyújtottak. Sokat köszönhetünk fantasztikus közönségünknek is, amely akkor is mellettünk volt, amikor nem ment a játék. Beérett tehát a többéves, áldozatkész munka gyümölcse. Természetesen nem csupán a játékosok és az edzők, hanem az odaadó klubvezetők érdeme is ez a bajnoki cím, akik remek feltételek biztosítottak.

Az alapszakasz-győzelemért 500 ezer, a bajnoki címért pedig 770 ezer koronát kapott a csapat az Extraliga szponzoraitól. Mi lesz a pénz sorsa?

Erről egyelőre még nem döntöttünk...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?