Rávezetésekkel kaptak ki a szlovákok

Szocsi |

<p>A szlovák jégkorong-válogatott megszerezte első pontját a szocsi téli olimpián: a házigazda oroszoktól rávezetésekkel 1:0-ra kapott ki. Az is eldőlt, hogy a nyolc közé jutásért Vladimír Vůjtek együttese a csehekkel találkozik.</p>

Két olyan csapat találkozott vasárnap délután a Bolsoj Jégcsarnokban, amely jóvá akarta tenni az előző napi vereséget. A szlovákok óriási meglepetésre a szlovénoktól kaptak ki, az oroszok az egész olimpia egyik legjobban várt összecsapásán az amerikaiaktól szenvedtek vereséget rávezetések után. Vladimír Vůjtek, a szlovákok szövetségi kapitánya már nem számíthatott Tomáš Kopeckýre, aki agyrázkódást szenvedett a szlovénok elleni meccsen. A cseh szakember a kapuban is cserélt: Jaroslav Halák helyett a 2012-es vb hőse, Ján Laco kapott lehetőséget. A két vereség után sokan már csak legyintettek a szlovák válogatottra, de Cháráék az oroszok ellen összeszedettebben játszottak, mint a korábbi találkozóikon. A kapu előtt is sokkal aktívabbak voltak: az első harmadban 9:5, a másodikban 13:11 volt a kapuralövések aránya a szlovákok javára. A Bolsoj Arénában zúgott a „Sajbu! Sajbu!”, de a szlovákok jól védekeztek, s helyzeteik is voltak: Milan Bartovič szinte egyedül vezethette a korongot a hazai kapusra, de ez a lehetőség is kimaradt.A harmadik harmadra már teljesen megvadult a Bolsoj közönsége – dudák, kereplők fülsiketítő orkánja mellett zajlott a meccs (még jó, hogy a vuvuzelát tiltja Oroszországban a törvény).  Az oroszok egyre elkeseredettebben támadtak, egyszer már emelték a kezüket a fejük fölé, de a korong kivágódott a kapufáról. Gól a harmadik harmadban sem született, így jött a hosszabbítás. Az már ebben a pillanatban eldőlt, hogy a szlovákok az egyenes kieséses rendszerben a csehekkel találkoznak – a három csoportelső és a legjobb második eleve a negyeddöntőbe jut, a többi nyolc csapat pedig a nyolcaddöntőbe kerül – a szlovákok a 12 csapat összesített táblázatán a felugrottak a 10. helyre, így a 7. helyezett csehekkel csapnak össze a nyolc közé jutásért. A hosszabbítás sem hozott gólt, jöttek a rávezetések. Michal Handzuš kihagyta, a másik oldalon Alekszandr Radulov betalált. Felrobbant a Bolsoj csarnok. Tatar sem tudott túljárni az orosz kapus eszén. Az oroszok másodikként Ilja Kovalcsukot küldték csatába, s miután ő is belőtte a büntetőjét, az oroszok előnye behozhatatlanná vált.  Az oroszok hat ponttal a második helyen zártak a csoportban, a szlovákok egy ponttal utolsók lettek.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?