Raúl húzta a csapat szekerét

MADRID/LONDON. „Az egész ország büszke lehet ránk“ - idézte hétfői száma címlapján José Antonio Camacho szövetségi kapitány szavait az AS, miután a spanyol válogatott Szlovénia elleni 3:1-es győzelme 52 év elteltével jelentett sikeres vb-premiert.

ÖSSZEÁLLĺTÁS

Raúl rúgta a spanyolok első gólját, s utána „arcon“ csókolta a gyűrűjétTASR/EPAAngliában a mértékadó újságok keményebben, a bulvárlapok pozitívabb szemlélettel kritizálták az a válogatottat a svédek elleni első mérkőzésen nyújtott teljesítménye miatt.

A spanyol AS szerint a jó rajt megalapozhatja a csapat önbizalmát, mert véget vetett a „történelmi kisebbségi érzésnek”. A lap ugyanakkor kritizálta a fegyelmet és a stratégiát, mert az első félórában minősíthetetlenül rosz-szul játszott, s csak a második félidőben élvezte a játékot a spanyol válogatott.

A Marca szerint „az együttes szekerét Raúl húzta, dühödt góljával”, valamint „De Pedro, arcátlanságával”. A SPORT mást és más jelzőket is említ, meghatározónak ítélve „Luis Enrique klasszisát és Raúl tehetségét”. „Kolosszális” volt Casillas szerepe is – fogalmazott a kommentátor.

A négy legfontosabb országos napilap mindegyike címlapján ünnepelte a győzelmet. Az El País máris így lelkendezik: a spanyol csapat „utat nyitott a végleges győzelem felé“. A lap szerint Valerón gólja volt a legszebb, mert kitűnő összjáték végén született. A gólszerző jellemzése: „lazán és ügyesen játszik, azonnal átlátja a helyzetet, és a cselezésnél hipnotizálja az ellenfeleit”.

Az El Mundo azt hangsúlyozta, hogy a spanyoloknak óriási szerencséjük volt a sorsolásnál. A lap unalmasnak értékelte a Szlovénia elleni mérkőzést, bár megjegyezte, hogy a csapat a második félidőben „nyugodtabban, ritmusosabban, okosan és éretten játszott”. A tudósító idézte Raúlt, aki szerint sokkal többre is képesek, s a legfontosabb az, hogy higgyenek a győzelemben. Az ABC úgy vélekedett, hogy a spanyol csapat nagyon jó taktikát választott, a játékosok jól helyezkedtek és szervezett összjátékot produkáltak, de a mérkőzés nem volt szép. - Angliában a The Independent Sven Göran-Eriksson szövetségi kapitányt támadta, a taktika és a csapatmunka a hiányára hívta fel a figyelmet svédek elleni 1:1-re végződött vasárnapi találkozó után. „Az együttesben körülbelül akkora volt az összhang, mint egy rohanó tömegben. Ezen a szinten viszont a futásnak már célja kell, hogy legyen” – áll a lap cikkében, amely többek között kitér arra is, hogy „a második félidőben, David Beckham lecserélése után káosz uralkodott a pályán”.

Meglehetősen kritikusan fogalmazott a The Daily Telegraph szakírója is, aki szerint nemcsak az keserítette el a szurkolók ezreit, hogy a csapat csupán egy pontot szerzett, hanem az is, hogy „technikai, illetve taktikai hiányosságokat lehetett felfedezni“.

A Daily Mirror ugyanakkor pozitívabb hangvételű elemzést közölt, többek között idézve a szövetségi kapitányt, aki úgy véli: rosszul sikerült a rajt, de ez még nem a világ vége. A lap ugyan kritizálta az együttes teljesítményét, az esélyeket illetően mégis bizakodó maradt. „Anglia szerzett egy pontot és még van két meccse. A továbbjutást igenis ki lehet harcolni.”

Hasonló az álláspontja a Sunnak is. „Ez még nem a világ vége (csak úgy tűnik)” – áll az újság címoldalán, a tudósításban ugyanakkor már az szerepel, hogy az angoloknak egyáltalán nincs félnivalójuk az argentinoktól.

A Daily Mail viszont azt írja: „az ország csodálatos rajtot remélt, a válogatott viszont hullámvasúttal fenyeget“. (sr, o,m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?