Paralimpia 2024 – Pap a Magyar népmesékkel hangolt, Konkoly majdnem teljesen elégedett

Pap Bianka

Pap Bianka és Konkoly Zsófia is elégedetten értékelt azok után, hogy előbbi arany-, utóbbi pedig ezüstérmet nyert az úszóversenyek pénteki versenynapján a párizsi paralimpián.

Pap Bianka (S10) 100 méter háton megvédte címét

„Nagyon izgultam előtte, majdnem hánytam. Éreztem, hogy ez sokkal szorosabb lesz, mint a tokiói győzelmem volt. Akkor sokkal jobb formában voltam, most valamiért azt a formát nem sikerült elérnünk” – értékelt a vegyes zónában a Vasas sportolója, aki elárulta: érzékelte, hogy a közönség nem neki szurkol (két francia úszó is volt a mezőnyben), s egy kicsit nehéz volt ebben az ellenszélben versenyeznie. „A végén láttam, hogy az amerikai lány nagyon jön, közelít, engem pedig már csak a lelkem vitt előre. De nagyon meg akartam nyerni, nem akartam neki odaadni a győzelmet. Már az elejétől mindent beleadtam, de nagyon szoros volt a forduló, s előzetesen azt hittem, a végén jobban tudok majd jönni. Ezzel együtt örülök, hogy sikerült megvédeni a címemet.”

Pap Bianka elmondta, a csütörtöki bronz hatalmas löketet adott neki, az indulás előtt még meg is simogatta kicsit az érmet, hogy egy kis energiát nyerjen belőle. Úgy érzékelte, hogy a délelőtti és az esti verseny között nagyon lassan múlik az idő. 

„Már nem a faluban lakom, hanem az uszoda mellett, ezért a délelőtti és délutáni úszás között sok időt meg tudtam spórolni, nem kellett utaznom. Ehelyett a Magyar népmesék epizódjait néztem, de nagyon lassan telt az idő, gyakorlatilag már számoltam a perceket, hogy indulhassak a döntőre” – fogalmazott. 

Pap Bianka szombaton, 200 vegyesen ússza az ötödik számát Párizsban, mint mondta, abban is szeretne hasonlóan jól teljesíteni. 

Konkoly Zsófia (S9) annak ellenére elégedetten értékelt, hogy címvédőként második lett 100 pillangón

„A délelőtti időm jó volt, mégsem voltam megelégedve azzal, hogy második idővel jutottam a döntőbe. Tudtam, hogy az amerikaiban van még, talán ez fájt a legjobban, hogy tartalékolt és még így is jobb volt. Ezt leszámítva nagyon elégedett vagyok a döntős eredményemmel, talán pár századdal maradtam csak el a tokiói időmtől” – nyilatkozott. 

A pécsi úszó két arany- és egy ezüstéremmel távozik Párizsból. 

„Furcsa, hogy pont száz pillangón nem sikerült nyernem, a másik kettőben pedig igen” – mondta ezzel kapcsolatban. 

A győztes amerikai Christie Raleigh-Crossleyt kerekesszékben tolták oda a rajtkőhöz – ebben a sérültségi kategóriában ez egyáltalán nem jellemző –, de aztán a vízben már mind a négy végtagját tökéletesen használta. 

„Mentális nehéz volt odaállni, pont emiatt. Bízom benne, hogy a következő paralimpiáig újra tisztába kerül ez a rendszer, és olyanokkal tudok versenyezni, akik tényleg az én kategóriámba tartoznak. Ha újranézik, és ő is oda fog tartozni, akkor viszont elismerem, mert nagyon jó időt úszott. Egyelőre azonban nem tűnik igazságosnak, hogy tökéletesen használja mind a négy végtagját” – mondta Konkoly Zsófia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?