Rangsoroló pontszámok

J. MÉSZÁROS KÁROLYFokmérő a fociban? Mindent elárul? Csak egy szám, amely rangsorol? Alkalmat ad a minősítésre? És nagyságán múlik a csapat sorsa? Az edző jövője? Vagy csak egy máz, ami a külvilágnak árulkodik a pályán töltött kilencven percekről?

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Fokmérő a fociban? Mindent elárul? Csak egy szám, amely rangsorol? Alkalmat ad a minősítésre? És nagyságán múlik a csapat sorsa? Az edző jövője? Vagy csak egy máz, ami a külvilágnak árulkodik a pályán töltött kilencven percekről? Mindössze ez lenne a bajnoki pontok szerepe?

Semmi több? Akkor mit mondjanak azok, akik egyet se kaparintottak meg, pedig ugyanannyiszor indultak harcba a győzelemért, mint a sokpontos listavezető? Csupa csalódás a fociéletük? Lehangoló a semmivel szembesülni? És hetekig, hónapokig ebben a tudatban élni, így telelni? Hogyan lehet innen felkapaszkodni? Eltüntetni azt a fránya nullát?

És mit éreznek, akiknek a vártnál kevesebb pontjuk van a táblázaton? Nekik jól jött a téli pihenő? Rendezhetik soraikat? Erősíthetnek? Jobban felkészülhetnek, mint a nyári néhány hetes szünet alatt? A többieknél, a középmezőnyben ez annyira nem is fontos? Az élen járóknál meg teljesen fölösleges? Nekik elég az elégedettségbe burkolózni?

Vagy ez nem lényeges? Valami egészen más mozgatja a csapatokat, klubokat? Magát a játékot? És az őszi heti fellépések után is foglalkoztatja az embereket? De még mennyire? Magukban hordozzák sokáig? Felejthetetlen élmények? Egy nagy tarisznyába bújtatottak, amelyek akkor adnak életjelt magukról, ha más is ugyanazt tapasztalva felkiált? Örömében? Bánatában? Tehetetlenségében? Olyankor együtt érzünk a másikkal? Vagy mit teszünk?

Meghallgatta már valaha azok véleményét, akik nincsenek a fociban, vagy nagy ívben elkerülik ezt a világot?

Megéri, mert találó szavakat szoktak mondani. És szemrebbenés nélkül pontot tesznek a mondat végére. A bajnoki pontok meg végképp nem érdeklik őket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?