Rangadó a nyitányon

Budapest. Háromhónapos szünet után ma és szombaton a 18. forduló mérkőzéseivel folytatódik a labdarúgó Borsodi Liga (korábban NB I), s rögtön egy rangadó következik: az éllovas Ferencváros a harmadik helyen álló Újpesttel játszik az Üllői úton.

Az éllovas Ferencváros négy nappal a tavaszi rajt előtt a Magyar Kupa negyeddöntőjében 2:0 arányban legyőzte a címvédő Zalaegerszeget. Felvételünkön Tököli (ő lőtte a Fradi első gólját) hátán Kocsárdi, amikor a közelben sem volt a labda. Nb1.hu-felvételA két együttes legutóbb szeptember 14-én találkozott egymással, akkor 3:0-ra a vendéglátó lila-fehérek nyertek. Tavaly tavasszal az Üllői úton is hazai siker született, 2:0-ra győzött a Fradi.

Négy csapatnál is edzőcserét hozott a téli időszak: a Dunaferr (Tornyi Barnabás helyett a Gálhidi György, Jung József kettős), a Videoton (Várhidi Péter helyett Bicskei Bertalan), a Kispest-Honvéd (Szurgent Lajos helyett Őze Tibor) és a Győri ETO (Tamási Zsolt helyett a Varga Zoltán, Csertői Aurél duó) kispadján ül más tréner, mint az őszi szezon zárásakor.

A bajnokság alapszakaszából még öt forduló van hátra, április 5-re kialakul az 1–6. és a 7–12. helyezettek mezőnye, s kezdődik a kétcsoportos rájátszás.

Rengeteg, közel tizennégyezer voks érkezett az ORIGO internetes újság Borsodi Ligával kapcsolatos szavazására. A többség nem várja, sokakat nem is érdekel, nem kevesen viszont a Fradi miatt örülnek a focistartnak. Több ezer voksoló, pontosan negyven százaléka azon kérdésre, hogy várja-e már a Borsodi Liga rajtját, csak annyit válaszolt, hogy „Na nem”. Huszonhárom százaléknyian visszakérdeztek: „Mit is?” A többiek azért még szeretik a – magyar – focit: a szavazók húsz százaléka „Fradikát kiáltott”, míg majd ezerhétszázan (tizenkét százalék) elismerték, hogy tényleg várják a focirajtot. A legkevesebben (öt százalék) kattintottak a „Jaj, nagyon” választási lehetőségre.

Ha tetszik, ha nem, ma kora este rajtol a magyar élvonalbeli futballbajnokság tavaszi idénye, élen a Fradival, hátul a Kispesttel...Rögtön a mai nyitányon (18.00) a sereghajtó a télen alaposan meggyengült Dunaferrt fogadja. Kiesési rangadó lesz a javából! (MTI, ORIGO)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?