Ramírez volt a hős – a DAC a nagyszombati Spartakot is legyőzte, klubrekord született

Ramírez duplázott

Negyedik mérkőzését is megnyerte a DAC a labdarúgó Fortuna Ligában – Bernd Storck csapata Ramírez duplájának köszönhetően 2:1-re verte a Spartakot, és továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot.

Az első félidő DAC-fölényt hozott, bár a sárga-kékek ezúttal nem tudtak úgy dominálni, mint a szerediek vagy a nyitraiak elleni mérkőzésen. Az első húsz percben hazai oldalról Divkovic és Davis is veszélyeztetett, a túloldalon Pačinda lövésénél szükség volt Jedlička bravúrjára.

A 25. percben könnyen lehet, hogy Eric Ramírez meglőtte az év gólját: betört középre a balszélről, majd a tizenhatos vonaláról gyönyörűen a felső sarokba tekert. Az első félidő hajrájában Divkovic gyanús körülmények között esett el a tizenhatosban, de a játékvezető nem fújt büntetőt, majd az ellentámadás végén Pačinda góljával kiegyenlítettek a nagyszombatiak.

A második félidő első negyedórájában már egyértelműbbé vált a DAC-fölénye, Schäfer és Friede egyaránt nagy helyzetet hagyott ki. A 63. percben büntetőhöz jutott a DAC, de Eric Davis rosszul helyezett lövését kivédte a vendégek kapusa. 

A 69. percben végre góllá érett a DAC-fölény: Schäfer lódult meg középen, elegáns indítással megtalálta Ramírezt, aki kapásból, gyönyörű mozdulattal a hálóba emelte a labdát.

Galéria

A gól után továbbra is dominált a DAC, a hazaiak sokkal közelebb voltak a harmadik gólhoz, mint a Spartak az egyenlítéshez. Ramírez kétszer is belőhette volna harmadik gólját , de helyzetei kimaradtak. A vendégek csak egy komolyabb helyzetet tudtak kidolgozni a második félidőben, a DAC megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

A DAC így négy forduló után is hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot. A dunaszerdahelyiek még sohasem rajtoltak négy győzelemmel, ez új klubrekord.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?