Ralf támadta bátyját, de nem sok sikerrel

Interlagos. Michael Schumacher először használta a Ferrari 2002-es autóját, és rögtön győzött vele a Brazil Nagydíjon. A verseny elején Schumacher ütközött Montoyával – ezúttal a kolumbiai húzta a rövidebbet –, majd a végén hatalmasat csatázott öccsével, Ralffal.
A rajtnál megint nem bírt egymással Montoya és M.

Interlagos. Michael Schumacher először használta a Ferrari 2002-es autóját, és rögtön győzött vele a Brazil Nagydíjon. A verseny elején Schumacher ütközött Montoyával – ezúttal a kolumbiai húzta a rövidebbet –, majd a végén hatalmasat csatázott öccsével, Ralffal.

A rajtnál megint nem bírt egymással Montoya és M. Schumi: a kolumbiai elzárta az utat, ám kisodródott, így a ferraris a kanyarkombináció végén előzni tudott. Igen ám, de Montoya nem hagyta ennyiben, az első adandó alkalommal visszatámadott, persze megint baleset történt. Az utóbbi futammal ellentétben ezúttal a williamses vezetőszárnya szakadt le, a bokszban 19 mp alatt cserélték ki. A nyolcadik körben Giancarlo Fisichella Jordanjének motorja mondta fel a szolgálatot. A 14. körben Barrichello megelőzte Schumachert is, átvette a vezetést, majd sorra autózta a leggyorsabb köröket. Coulthard Trullit hagyta le, így lett ötödik. Ezek után Rubinhót újra utolérte a végzet, hidraulikája tönkrement, ezért feladta a versenyt.

Räikkönen az ötödik helyen haladó Jenson Buttont támadta, de – mint az idénynyitón Melbourne-ben – most sem túl keményen. Hátrébb Felipe Massát megelőzte Jacques Villeneuve, majd a sauberes brazil visszavette kilencedik helyét. Ugyancsak a mezőny végében a 18. pozícióból startoló Frentzen „felezett“, feldolgozta magát kilencediknek... kicsivel később viszont váltóhiba miatt ő is kiszállt a versenyből.

Az élen a két Schumacher között nem változott jelentősen a különbség (bár némiképp csökkent), ám mögöttük két Renault–McLaren párbaj zajlott: Jenson Buttont DC támadta a harmadik, Trullit Räikkönen az ötödik helyért. Egyik McLarenben sem volt elég átütőrő. Ekkorra már világossá vált a csapatok taktikája, minden menő (immár a Renault-kat is ideértve) egy kiállásra apellált.

A 39. körben Räikkönen megelőzte Trullit, egy menetre rá M. Schumacher a bokszba hajtott (12.6 másodpercig tartott a művelet). Pontszerző helyen autózott R. Schumacher, M. Schumacher, Trulli, Coulthard, Räikkönen és Button. Ralf Schumacher a lehető legtovább várt a kerékcserével, Montoya a 42. körben megelőzte Heidfeldet, feljött hetediknek, majd kiállt tankolni (9.6). Utána jött csapattársa (9.4), aki második maradt bátyja mögött.

Miután mindenki teljesítette bokszkátogatási kötelezettségét, az első hat pozícióban M. Schumi, R. Schumi, Coulthard, Räikkönen, Trulli és Button autózott, akik mögött már ott volt Montoya is.

Már húsz kör sem volt vissza, mikor Ralf Schumi lassan támadni tudta bátyját. Az utolsó körben Ralf Schumacher már nem támadta Michaelt, aki idei második futamát nyerte. Kis bökkenő mégis akadt: nem Michael Schumachert intették le elsőnek, Pelé ugyanis elfelejtette lengetni a kockás zászlót. A világ talán valaha volt legnagyobb futballistája a középmezőnynél kezdte meg a lengetést. A Ferrari sofőrje ezt aligha bánta meg, századik alkalommal állhatott Forma-1-es futam után dobogóra, annak is a legfelső fokára, s így ő lett az egy kocsival legtöbb nagydíjgyőzelmet szerző pilóta (36 elsőség a Ferrarival).

„Izgalmas volt az első két kanyar. Arra gondoltam, kifékezem Juan Pablót, de igazán későn fékezett, így rákészültem a második kanyarra. Elég helyet hagyott nekem és így leelőztem. A negyedik kanyar előtt nem tudom, mi történt. Kicsit behúzódtam, hogy meghagyjam neki a külső vonalat. Azt nem tudom, hogy mitől sérült meg a kocsija, ezt inkább ő mondja el. Csak azt éreztem, hogy valami meglök hátulról, aztán Pablo lemaradt. A verseny vége felé nem volt nehéz magam mögött tartanom Ralfot. Csak a célegyenes végén előzhetett meg, szóval arra koncentráltam, nehogy kifékezzen ott. A pálya többi részén csupán arra figyeltem, nehogy hibát kövessek el. Miután új autóval nyertem itt, sokkal bizakodóbban várom azokat a versenyeket, ahol tavaly küszködtünk“ – összegzett Schumacher.

Ralf Schumacher szerint nem volt igazi esélye a győzelemre: „Eleinte nem ment igazán jól az autóm, de a kerékcsere során kicsit módosítottuk a beállítást. Izgalmas verseny volt, örülök a második helynek. Sajnos nem volt esélyem megelőzni Michaelt. Csak akkor lehettem volna első, ha testvérem hibázik.“

EREDMÉNYEK: 1. Michael Schumacher, Ferrari (B), 1:31:43.663 óra; 2. Ralf Schumacher, BMW-Williams (M), + 0.588 másodperc; 3. David Coulthard, McLaren (M), + 59.109; 4. Jenson Button, Renault (M), + 66.883; 5. Juan Pablo Montoya, BMW-Williams (M), + 67.563; 6. Mika Salo, Toyota (M), + 1 kör.

A VB ÁLLÁSA: 1. M. Schumacher (Ferrari) 24 pont, 2. R. Schumacher (Williams) 16, 3. Montoya (Williams) 14, 4. Button (Renault) 6, 5. Coulthard (McLaren) és Räikkönen (McLaren) 4-4. KONSTRUKTŐRÖK: 1. BMW-Williams 30 pont, 2. Ferrari 24, 3. McLaren-Mercedes 8, 4. Renault 6, 5. Jaguar, Sauber-Petronas 3-3 pont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?