Rakoncátlankodó időmérő

Senki sem vitatta, hogy a legjobb nyolcba megérdemelten jutott 2:1-es összesítéssel a címvédő Gambrinus Brno a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjéből. Mégis – még két nappal a meccs lefújása után is – rávetődik egy kissé a gyanú árnyéka a brünniek továbbjutására.

Senki sem vitatta, hogy a legjobb nyolcba megérdemelten jutott 2:1-es összesítéssel a címvédő Gambrinus Brno a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjéből. Mégis – még két nappal a meccs lefújása után is – rávetődik egy kissé a gyanú árnyéka a brünniek továbbjutására. Történt ugyanis néhány furcsaság a Rosničky sportcsarnokban, melyekre a meccs után Rátgéber László, a Mizo-PVSK edzője csak szájbiggyesztve ennyit mondott: „Kapnak egy kis pénzbüntetést, és mindenki elfelejti...” Hogy mit is? Hát a szünet után történteket. Félidőben Iványiék hátránya csak öt pont volt. Ekkor jött a térfélcsere, s a digitális technika véletlenül(?) leállt. A palánk feletti kis időmérő mütyür, amely két negyeden át hűségesen szolgálta a hazai csapatot. Ez még önmagában nem is lenne baj, de a há-zigazda reakciója kissé mulatságos volt, Chaplin-féle klasszikus gagjelenetre emlékeztetett, amint két idősebb úriember egy háromméteres létrával megközelítette a makacskodó kijelzőt, majd hirtelen visszahőkölve lemondtak a javításról. Mert valaki közölte velük, ez egy olyan berendezés, melyet a vezérlőpultról digitálisan irányítanak, s ha az agynál nem tudják orvosolni, akkor azt a kijelző-időmérő készüléknél mechanikusan sem lehet megjavítani. Ennek az lett a következménye, hogy a hátralévő két negyeden keresztül a pécsiek minden egyes támadóidejéből hátralévő utolsó tízmásodperceket hangos angol nyelvű visszaszámlálással a műsorközlő harsogta. Miközben a pécsiek támadtak az életükért, a továbbjutásért. Persze nem ezen múlt, de eléggé sportszerűtlen, ha az egyik csapat a szokványos módon a néma kijelzőre rutinszerűen sandítva látja, hogy mennyi van hátra a támadóidőből, ugyanakkor a másiknak folyamatosan, minden egyes támadásánál fülébe harsogják: tíz, kilenc, nyolc, hét, hat, öt, négy, három, kettő, egy. A meccs után felpillantottunk a két negyeden át rakoncátlankodó időmérőre, amely – láss csodát – ekkor már precízen visszaszámlált. Pedig a Mizo-PVSK idei Euroligájának utolsó támadóideje is már réges-régen lejárt...

Írjanak, értesítsenek!

Megtörtént, de különböző okoknál fogva elhallgatott, csendben lezajlott eseményeket gyűjt össze alkalmanként megjelenő rovatunk. Fennmaradása részben az olvasók, bátor sportbarátok tájékoztatásán múlik. Elérhetőségeink: [email protected] – AMIRŐL SEHOL... megjelöléssel, tel.: 02/59233431 – munkanapokon: 14.00 és 17.00 között. ĺrjanak, értesítsenek!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?