Räikkönen nyert Barcelonában

Barcelona. Az összetett pontversenyben élen álló, címvédő Kimi Räikkönen nyerte a Forma-1-es világbajnokság idei negyedik futamát, a barcelonai Spanyol Nagydíjat. A finn pilóta mögött csapattársa, a brazil Felipe Massa lett a második, míg a brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a harmadik.

Räikkönen ökle a levegőben: a finn pilóta rajt-cél győzelmet aratottReuters-felvételRäikkönen – aki idei második, pályafutása 17. futamgyőzelmét szerezte meg – rajt-cél győzelmet aratott a katalán metropoliszban, ezzel már kilenc ponttal vezet Hamilton előtt a vb-pontversenyben. A Ferrari a legutóbbi, Bahreini Nagydíjon is kettős győzelmet aratott, akkor Massa volt az első és Räikkönen a második.

A versenyen kétszer küldték be a biztonsági autót; először a rajt után közvetlenül, miután a német Adrian Sutil (Force India) és honfitársa, Sebastian Vettel (Toro Rosso) karambolozott. A 21. körben pedig Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) autója defektet kapott, és a pilóta a gumifalnak rohant. A finn versenyzőt helikopterrel szállították kórházba.

A rajt után Räikkönen megtartotta vezető helyét, Massa megelőzte a spanyol Fernando Alonsót (Renault), Hamilton pedig a lengyel Robert Kubicát (BMW-Sauber). A német Adrian Sutil (Force India) és honfitársa, Sebastian Vettel (Toro Rosso) egymásnak rohant és emiatt beküldték a biztonsági autót. Két körrel később eltakarították a roncsokat, folytatódhatott a száguldás.

Az ötödik körben Räikkönen, Massa, Alonso, Hamilton, Kubica volt a sorrend az élen.

Az élről először Alonso járt a boxutcában, majd három körrel később Massa következett, Räik?könen egy kört várt, Hamilton és Kubica pedig kettőt. A 21. körben Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) kiegyenesítette az egyik kanyart, miután kipukkadt a bal első gumija; átvágtatott a bukótéren és mintegy 200 km/?órás sebességgel befúrta magát a gumifalba. Beküldték a biztonsági autót és az orvosi gépkocsit is, a pilótát pedig hordágyon szállították el. A finn hüvelykujját felemelve jelezte, hogy a körülményekhez képest „egyben van”.

Féltávnál továbbra is Räik?kö?nen haladt az élen, mögötte Massa és Hamilton robogott. A 34. körben a kétszeres világbajnok Alonso motorja füstölni kezdett, a spanyol leállította a gépet és kiszállt a versenyből. Húsz körrel a zárás előtt Massa másodszor is a boxutcába látogatott, nem sokkal később Räikkönen és Hamilton következett. A hajrában Hamilton egyre jobban felgyorsult, megközelítette Massát, de befogni már nem tudta riválisát.

BARCELONAI KRÓNIKA

SPANYOL NAGYDÍJ (66 kör. 307,104 km): 1. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 1:38:19,051; 2. Felipe Massa (brazil, Ferrari) +3,228 mp; 3. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) +4,187; 4. Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber) +5,694; 5. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) +35,938; 6. Jenson Button (brit, Honda) +53,010; 7. Nakadzsima Kazuki (japán, Williams) +58,244; 8. Jarno Trulli (olasz, Toyota) +59,435.

A VB ÁLLÁSA – pilóták: 1. Räikkönen 29, 2. Hamilton 20, 3. Kubica 19, 4. Massa 18. Csapatok: 1. Ferrari 47, 2. BMW-Sauber 35, 3. McLaren-Mercedes 34.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?