Radványi tanulmányútra megy a Herthához és a Napolihoz

Radványi

Radványi Miklós legutóbb az NB I-ben szereplő mezőkövesdi futballcsapatnál tevékenykedett vezetőedzőként, ahonnan októberben távozott. 

A 49 éves szakembert decemberben több helyről is megkeresték, ám végül kispad nélkül maradt.

„Hektikus volt a tavalyi esztendő, április végén, négy fordulóval a befejezés előtt vállaltam el a kiesés elkerüléséért küzdő mezőkövesdiek irányítását, drámai meccsek után kivívtuk a bennmaradást. Júliusban fantasztikusan, két győzelemmel kezdtük a bajnokságot, aztán megtorpantunk, és a szerencse is elpártolt tőlünk, végül jobbnak láttam, ha távozom – mondta lapunknak Radványi Miklós. – Úgy éreztem, ennyi stressz után fel kell töltődnöm, ezért nem is akartam mindenáron januártól munkát vállalni. Konkrét ajánlattal kerestek meg a cseh II. ligás Frýdek-Místek vezetői, de elutasítottam őket, mert a magyar NB II-ből egy, a szlovák határhoz közel eső klub érdeklődött irántam. Később egy másik magyar második vonalbeli csapat is jelentkezett, ám nemet mondtam a felkérésre, azt tartottam, hogy minek utazzak sokat, ha nem muszáj… Végül nem jelentkeztek értem az NB II-es egyesület tisztségviselői, és máshogy oldották meg az edzőkérdést. Mindenesetre tanultam az esetből. Pedig néhány magyar internetes portál kész tényként közölte, hogy én leszek a tréner, karácsony felé fel is hívott egy magyarországi újságíró és a csapat felkészüléséről kérdezett… A cseh élvonalbeli Karviná sportigazgatója is érdeklődött irántam, ám a klub főszponzora cseh trénert akart.”

Radványi tavaly nyáron Jakub Brašeň, Róbert Pillár, Martin Krnáč, Köböl Máté és Tomáš Majtán személyében öt szlovákiai játékost vitt Tomáš Tujvel, Hudák Dávid és Dominik Fótyik mellé Mezőkövesdre. A DAC korábbi trénerét felváltó Kuttor Attila januárban Brašeňt, Köbölt, Krnáčot és Tujvelt elküldte. Majtánra sem számít, ám a tapasztalt csatárnak júniusig szerződése van, és azt nem akarja felbontani. Érdekesség, hogy Majtán az MTK elleni felkészülési meccsen jobbhátvédként szerepelt.

„Nem lepődtem meg, hogy négy szlovák légióst elküldtek. Tujvel a Videotonhoz, Krnáč a Karvinához, Brašeň a Senicához igazolt. Többször elmondtam, hogy én csak Brašen, Pillár, valamint a rimaszombati Köböl leigazolását szorgalmaztam. Sajnos Köböl végig sérüléssel bajlódott, és még egy ideig harcképtelen lesz. Krnáč és Majtán szabadjátékosként, ingyen érkezett. Az viszont váratlanul ért, hogy Marek Střeštík és Lazar Veszelinovics szerződését is felbontották. Szurkolok a mezőkövesdieknek, hogy kivívják a bennmaradást, de rendkívül nehéz tavaszi idény vár rájuk” – szögezte le Radványi.

Kérdésünkre, hogy mivel tölti az idejét, és mit tervez tavaszra, Radványi Miklós így válaszolt: „Pihenek, olvasok, és szakmailag képzem magam. Régóta tervezem, hogy tanulmányútra megyek híres nyugati klubokhoz. Már intézem, hogy áprilisban pár napot a Dárdai Pál által irányított berlini Herthánál, valamint Marek Hamšík csapatánál, a Napolinál töltsek. De amilyen kiszámíthatatlan az edzősors, az is lehet, hogy addigra már valamelyik csapatot fogom irányítani...”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?