Radványi Miklós: „Van keresnivalónk”

<p>Ma (19.00) a hetedik helyen álló DAC a besztercebányai Dukla otthonában lép pályára a labdarúgó Fortuna Liga hetedik fordulójában. A katonacsapat eddig odahaza mindháromszor remizett, a Radványi-legénység idegenben egy ízben döntetlenezett, kétszer pedig kikapott.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

„Mi minden meccset meg akarunk nyerni, tehát Besztercebányára is három pontért megyünk, aztán majd elválik, hogy produkciónk mire lesz elég. Szerencsére mindenki egészséges, s mivel eltiltottunk sincs, így a legerősebb csapatot küldhetem pályára – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC 45 éves mestere. – Videón láttam a Dukla aranyosmaróti mérkőzését, ez alapján is mondhatom, hogy van keresnivalónk Besztercebányán. A közép-szlovákiaiak 3–5–2-es taktikai felállást alkalmaznak, fiatal játékosok alkotják a háromtagú védelmet, amely még nem állt össze. Kulcsszerepük lehet a gyors szélsőinknek, elfutásaikkal sok zavart okozhatnak a hazaiaknak. Viszont Boroš személyében jó kapussal rendelkeznek, és veszélyesek a pontrúgásaik, ezekre nagyon oda kell figyelni a futballistáinknak. Hátvédjeinkre sem vár könnyű feladat, mert a jó képességű Střihavka–Peňaška csatárduót kell semlegesíteniük.”

A DAC a Dukla otthonában is a bevált 4–4–2-es formációt fogja alkalmazni. „Nincs okom a változtatásra” – szögezte le Radványi Miklós, aki várhatóan a Penksa–Turňa, Struhár, Tóth, Szabó Ottó–Ujlaky, Straka, Kristo, Brašeň–Sabler, Jurčo kezdőcsapatot küldi pályára.

A sárga-kékek eddig idegenben egy pontot szereztek, Rózsahegyen remiztek (1:1), de Trencsénben és Senicán 2:1-re kikaptak.

Hat forduló után a kilencedik helyen állnak a besztercebányaiak, akik vendéglátóként háromszor döntetleneztek: Senica 2:2, Myjava 0:0, Žilina 0:0. Egyetlen győzelmüket még az első körben Kassán aratták (2:1), azóta viszont nyeretlenek.

„Legfőbb ideje lenne odahaza nyernünk. Ám ez egyáltalán nem lesz könnyű, mert a dunaszerdahelyiek jelentős játékerőt képviselnek. Védenceim fogadkoznak, bízom benne, hogy begyűjtjük a három pontot” – jelentette ki Norbert Hrnčár, a besztercebányaiak vezetőedzője.

Eléggé silány a DAC besztercebányai mérlege, ahol legutóbb 2008 novemberében szerzett pontot (0:0), azóta rendre hazai siker született (2:0, 2:0, 2:0, 1:0, 5:1). Talán most megtörik a jég… (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?