Radványi Miklós: „A KFC a legnagyobb feladatára készül”

kfc

A komáromi lila-fehérek a 2023/24-es évad őszi szezonjában végig vezetve 7, illetve 10 ponttal előzik meg éremre esélyes vetélytársaikat, az eperjesieket és a ligetfaluiakat a II. labdarúgóligában. A szombati, liptószentmiklósiak elleni zsolnai bajnoki előtt Radványi Miklós vezetőedzővel beszélgettünk a felkészülésről és a folytatásról.

A KFC őszi sikere hogyan befolyásolta a felkészülést a tavaszi idényre?

Mindenképpen pozitívan. Amikor befejeztük az őszi szezont és értékeltük az elért eredményt, a fiúk úgy mentek el a téli szünetre, hogy tavasszal folytatni szeretnék azt a teljesítményt, amelyet a bajnokság első felében nyújtottak. Különösen az első fele volt meglepően sikeres. A nehéz felkészülési feltételek ellenére elmondhatom, hogy a csapat becsületesen, fegyelmezetten és tartalmilag gazdagon teljesítette a kitűzött célokat, egészséges optimizmussal vágunk neki a bajnokságnak.

Mi nehezítette a dolgukat?

A felkészülés során voltak kellemetlen meglepetések is, mert szerettük volna erősebb ellenfelekkel is összemérni erőnket. Viszont a Niké Ligában szereplő Zlaté Moravce és az NB II-es budapesti Vasas nagyon rövid idővel a megegyezett terminus előtt mondta vissza a mérkőzést, helyettük a nagyölvediekkel és a bősiekkel játszottunk. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a stadionépítés miatt mindig idegen pályán játszottunk, rengeteget utazva. 

A játékoskeretben milyen változások történtek a tavaszi ligarajt előtt?

A sikeres őszi szereplés után a csapat gerince természetesen megmaradt, ami a legfontosabb, és mindenképpen akartunk erősíteni is, főleg a támadások hatékonysága és a gólhelyzetek nagyobb arányú kihasználása céljából. Úgy gondolom, hogy ez sikerült is, de az, hogy az érkezők teljesítik-e majd a hozzájuk fűzött reményeket, csak a mérkőzéseken dőlhet el. A felkészülési folyamatban intenzíven és szorgalmasan dolgoztak. Az igyekezetükkel elégedett vagyok.

Kik igazoltak a csapathoz?

Egy ígéretes fiatal tehetség, Dávid Ošvonka U21-es válogatottként Podbrezováról jött hozzánk, rátermett, szorgalmas labdarúgó. Kassáról érkezett a 31 éves Boris Turčák, aki tapasztalt játékos, s akitől gólerősséget várok a meccseken, Eszékről érkezett Nikola Janjic, aki univerzális játékos, sok helyen lesz bevethető. Végül  a 35 éves, volt hatszoros szlovák válogatott, a világjáró Jakub Sylvestr igazolt hozzánk, aki a Slovanban kezdett, a Petržalkában is játszott, s utána tartósan külföldön szerepelt. Játszott Németországban – a Bundesliga II-ben gólkirály is volt –, Dániában, Horvátországban, Indiában, s legutoljára Izraelben.

A szakvezetésben történtek változások?

Nem történtek változások. Ez egy jól összeszokott csapat, mindenki tudja és teszi is a dolgát, immár a harmadik szezonban, reménykedve az áhított sikerben. 

A fiúk motiváltságával vélhetően nincs gond a tavaszi rajt előtt...

Ezt a KFC háza táján mindenki így érzi. A sikeres őszi szereplés, amit kevesen vártak, nagy lendületet adott a csapatnak. Kialakult az az ösztönző csapatszellem is, ami kell a sikeres szerepléshez. A srácok tudatában erősen rögzült, micsoda jó dolog lenne az élvonalban játszani. De tudják azt is, hogy minden meccsen a teljesítőképességük határán kell játszaniuk. Alázat, szenvedély és szorgalom kell! S talán sokat tenne az igazi szurkolói támogatás is.

Melyik csapatok lesznek a legveszélyesebb ellenfelek a bajnokság tavaszi részében?

Az eperjesiek és a Petržalka, de meglepetés természetesen nincs kizárva. Három forduló után tisztábban látunk majd.

Ön szerint a KFC a legesélyesebb a bajnoki címre?

Edzői pályafutásom alatt sok helyen megfordultam, de egyetlen helyen sem jelöltem meg, kit tartok a legesélyesebbnek. Mindig az gondoltam, hogy a legjobb legyen a bajnok.

Bízik abban, hogy a stadionfelújítás befejeződik az új évad kezdetéig?

Remélem, hogy igen, de ezt megválaszolni nem az én kompetenciám.

Szívesen lenne vezetőedzője a csapatnak az élvonalban is?

Ezzel nem foglalkozom, csak a bajnokságra koncentrálok, s azt akarom, hogy csapatunk a teljesítményével arányos eredményt érjen el, amellyel elsősorban a fiúk legyenek elégedettek, a támogató szurkolótáborunk és jómagam is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?