Radványi: Két pontot vesztettünk

Rózsahegy (Ružomberok) |

<p>Közel állt a győzelemhez a DAC Rózsahegyen a labdarúgó Fortuna Liga harmadik fordulójában. A fiatal Sabler góljával vezettek a végig jobban futballozó sárga-kékek, akik több ziccert is kihagytak, a hazaiak viszont kihasználták a vendégvédelem egyetlen megingását, így 1:1-gyel zárult az összecsapás.</p>

Az első félidőben egyértelműen a két csatárral pályára lépő DAC dominált. Jurčo három nagy lehetőséget is elpuskázott, Brašeň lövését pedig bravúrosan hárította Lešňovský. A játékrész ráadásában Kristo kiugratta Brašeňt, aki húsz méterről kapura lőtt, Lešňovský csak kiütni tudta a labdát, és az érkező Sabler a hálóba lőtt – 0:1. Ez volt a 18 esztendős támadó első élvonalbeli találata.

A szünet után sem változott a játék képe, az 50. percben Straka Gábor növelhette volna a DAC előnyét, ám az újdonsült csapatkapitány 10 méterről mellé lőtt. Ezután heves zápor zavarta meg a meccset, s ezt követően feljavultak a rózsahegyiek. A 77. percben sorozatos védelmi hibák után az üresen hagyott Turčák közelről egyenlített – 1:1.

A hajrában a tizenhét éves Roland Černák is lehetőséget kapott, aki így a DAC élvonalbeli történetének legfiatalabb játékosa lett.

„Több mint hatvan percig úgy játszottunk, ahogy elterveztük. Az első félidőben jelentős fölényben futballoztunk, és Sabler szemfüles találatán kívül több gólt is szerezhettünk volna. Sajnos, kimaradtak a lehetőségek. A szünetben kértem játékosaimat, továbbra is egyszerű és aktív futballt játsszanak. Százszázalékos helyzetünk is akadt, amit elpuskáztunk, majd kaptunk egy elkerülhető gólt. Struhár labdavesztése után Tóth, Penksa és Šnirc is hibázott, és az üresen hagyott Turčák a hálóba lőtt – értékelte a mérkőzést lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Korábban Rózsahegyen döntetlenezni bravúrnak számított, ám a mostani megfiatalított csapat ellen kezünkben volt a győzelem. Egyértelműen két pontot veszítettünk.”

Az eltiltott Majerník és a sérült Szabó Ottó nélkül 4–4–2-es taktikai felállásban futballozott a DAC. „Minden csapat olyan formációt alkalmaz, amilyen játékosai vannak. A jelenlegi keret alapján a kétcsatáros játékot forszírozom, ezzel a felállással meg is leptük a rózsahegyieket. A peches döntetlen mellett voltak pozitívumok is, a 19 éves Mário Tóth remekül játszott a védelem tengelyében, teljesítményén egyáltalán nem érződött, hogy az első élvonalbeli meccsén szerepel. Roman Sabler is igazolta az elvárásokat, ő kimondottan befejező csatár, aki nagyon érzi a kaput. Röviddel a befejezés előtt Černák is szóhoz jutott, a tehetséges támadó egyáltalán nem mozgott megilletődötten” – szögezte le Radványi, aki hozzátette, hogy várhatóan szombaton, a kassaiak elleni hazai bajnokin nehezebb dolguk lesz, mint Rózsahegyen volt. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?