Radványi és László a Myjava–DAC előtt

<p>A DAC új edzővel, a Myjava egy régi DAC-edzővel várja a labdarúgó Fortuna Liga 14. fordulójának mérkőzését. A ma délutáni (17.00) Myjava&ndash;DAC mérkőzés László Csaba és Radványi Miklós összecsapása is lesz.</p>

A székely szakember az elmúlt forduló előtt érkezett Dunaszerdahelyre, ahol Németh Krisztiánt váltotta a kispadon. A sárga-kékek ugyan irányítása alatt is kikaptak Nagyszombatban 1:0-ra, ám a második félidőben nyújtott teljesítményükért megtapsolták őket a szurkolók. „Szeretném, ha ezt a második félidőt tudnánk folytatni Myjaván is, de úgy, hogy gólt, gólokat rúgunk” – mondta lapunknak László Csaba. A tréner nem számolhat a hosszabb ideje sérült Szarkával, és kisebb sérülés miatt Pačinda sem léphet pályára.

„Szlovákiában 2-3 kivétellel azonos szinten vannak a csapatok, bárki megverhet bárkit. Ha a zsolnaiaktól elszenvedett hatgólos vereséget nem számítjuk, akkor a DAC is többnyire szoros meccseket vívott. Nekünk most talán nem is annyira a taktikai felállással kell foglalkozni, hanem a hozzáálláson kell változtatni. Koncentrálva, teljes odaadással kell futballozni, a döntéseket fel kell vállalni, mert az alibifutball nem vezet célra” – fogalmazott László Csaba.

A szakvezető hét közben a DAC-drukkerekkel is találkozott, és kiemelte, a szurkolók odaadásának a csapatra is át kell ragadnia.

A kérdésre, várható-e ismét meglepetés a kezdőcsapatban, László Csaba azt felelte, nála nincs első tizenegy és kispadosok, nála egy csapat van: „Az a fontos, hogy minden játékos azt érezze, szükség van rá.”

A DAC három mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, legutóbbi két meccsét elvesztette. A Myjavának ez lesz sorozatban a negyedik hazai meccse, az első kettőt megnyerte, múlt héten azonban 2:0-ra kikapott a szezon meglepetéscsapatának számító Podbrezovától. „Jól játszottunk, 9:2 volt a kapura lövések aránya a javunkra, de kikaptunk 2:0-ra. Ez benne van a pakliban, de a negyedik hazai mérkőzésünket szeretnénk ismét megnyerni” – nyilatkozta lapunknak Radványi Miklós, a Myjava trénere.

Radványi a DAC nagyszombati bajnokiját a helyszínen látta: „Nem értékelném túl a nagyszombati meccset, mert a Spartaknak most sok a sérültje, de a második félidőben valóban jobban játszott a DAC. Dunaszerdahelyen jó játékosok vannak, nem ott van a helye a csapatnak, ahol jelenleg áll a táblázaton. Feltérképeztük az ellenfelet, mindent megteszünk, hogy a múlt heti kisiklást kijavítsuk – mondta Radványi, aki elismerte, más érzésekkel várja ezt a találkozót, mint a többit. – Azért lehúztam valamennyi időt Dunaszerdahelyen… De nem vagyok túlmotivált, normálisan kell kezelnem ezt a helyzetet.”

A DAC utoljára 2015. május 5-én nyert a Myjava ellen (1:0), azóta négy egymás elleni meccsen három Spartak-siker és egy döntetlen született. A két csapat legutóbbi találkozóján, a Fortuna Liga 3. fordulójában Szencen a Myjava 1:0-ra győzött Duga góljával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?