Radványi: „A szív fog dönteni”

<p>A DAC labdarúgócsapatának tavaszi szezon előtti sajtótájékoztatóját tegnapról keddre halasztották, így Radványi Miklós vezetőedző telefonon válaszolt kérdéseinkre a kassaiak elleni mai (16.30) tavaszi idénynyitó előtt.<br />&nbsp;</p>

Sikerült úgy megerősítenie a csapatot, ahogy szerette volna?

Január 9-én kezdtük a felkészülést, de az akkori játékosok közül most csak ketten vannak itt. Nagyon sok futballistát kipróbáltunk, az utóbbi héten jöttek azok, akiket kiszemeltem, de van közöttük olyan is, aki egy nappal a meccs előtt jött először edzésre. Az a csapat, amely a kassaiak ellen pályára lép, először fog így együtt játszani. Összeszokottságról tehát nem lehet beszélni. Szerintem sikerült minőségi labdarúgókat igazolnunk, de mindenkinek időre van szüksége. Nekünk időnk nincs, minden meccsen nyernünk kellene, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat. A kassaiak ellen viszont elsősorban a játékosok hozzáállásán fog múlni a siker.

Az elmúlt hetekben egyre többet lehetett hallani a DAC közelgő tulajdonosváltásáról, amelynek végére tegnap gyakorlatilag pont került. Mohseni és Világi aláírták a szerződést, a keddi képviselő-testületi ülés már csak formalitás. Ezek az események mennyire hatottak ki a felkészülésre?

Ez egy hosszabb folyamat volt, örülök neki, hogy valami történt. Bízom benne, hogy pozitív irányba fog elmozdulni a csapat. Miután híre ment, hogy tulajdonosváltás lehet, egyre több játékos érkezett hozzánk. Ők már csak arra várnak, hogy a szerződésük alá legyen írva. Nagyon bízom benne, hogy a kassaiak ellen rendelkezésemre állhatnak.

Mit vár a csapattól a kassaiak ellen?

Egy edző csak azért a játékosért vállalhat felelősséget, akit legalább öt hétig edzett. Ha ezzel a kerettel kezdtük volna meg a felkészülést, akkor azt mondhatnám, ez tényleg egy csapat. Így viszont még várni kell, amíg a gárda összeáll, ez nem megy egyik percről a másikra.

Mennyire érezhető a levegőben, hogy már a drukkerek is alig várják, hogy több év után kimenjenek a stadionba?

Bízom benne, hogy végre telt ház lesz, és buzdítani fogják a csapatot. A játékosoknak is el fogom mondani, hogy aki a DAC-mezt magára ölti, annak mindent ki kell adnia magából a pályán, hogy alig tudjon járni a meccs után. Hogy a szurkolók lássák, a futballisták mindent megtesznek a sikerért. Mindenki tudja, milyen helyzetben vagyunk, hat pontot levontak tőlünk. Szép játékra nem nagyon számíthatunk, de egy dolgot meg fogok követelni minden játékostól: tegye oda magát és 90 percen át küzdjön a három pontért.

Mennyire viselte meg a hír, hogy a bundabotrány miatt a fegyelmi bizottság hat pont levonásával büntette meg a csapatot?

Eddig sem volt rózsás a helyzet, ezután pedig már végképp nem az. Nem akarok már ezzel foglalkozni. Azt sem szeretném, ha a játékosok erről beszélnének. Azon dolgoztam két napig, hogy taktikailag a lehető legjobban felkészítsem őket a kassaiak ellen, hogy feltérképezzem az ellenfél játékát. A kassaiak komplett csapattal csinálhatták végig a felkészülést, de ezen a meccsen a szív fog dönteni.

A fő cél a bentmaradás?

Természetesen.

Reális cél ez, ha most gyakorlatilag csak négy pontja van a DAC-nak?

Van még tizennégy forduló. Tudom, hogy a Nitra is erősített, de tavaly tőlük is levontak három pontot, komoly hátrányban voltak, s végül két– három fordulóval a bajnokság vége előtt biztos bentmaradók voltak. Pozitívan kell gondolkodni, azt szeretném, ha a játékosaim is ezt tennék.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?