PSG–Chelsea és ManCity–Barca derbi

<p>Nyon. A címvédő Real Madrid a Schalkéval, a Barcelona a Manchester Cityvel, a Chelsea pedig a Paris Saint-Germainnel játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében – derült ki a sorozat kieséses szakaszának tegnapi sorsolásán.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Schalke–Real párosításhoz hasonlóan a Manchester City és az FC Barcelona csatájával is megismétlődik a tavalyi nyolcaddöntő, míg az előző kiírásban a legjobb nyolc között találkozó Paris Saint-Germain és Chelsea ezúttal már a kieséses szakasz első fordulójában összecsap.

Begiristain nem örül

a Barcának

„Nem nagyon örülünk a Barcelonának, szerettünk volna egy kevésbé erős csapattal találkozni – mondta Txiki Begiristain, a City sportigazgatója, aki annak idején játékosként és vezetőként is dolgozott a katalán csapatnál. – Igaz, a Bayern és a Roma legyőzése jó volt arra, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat.”

„Jó játékkal kiharcolt győzelemre készülünk, de vannak olyan mérkőzések, amikor nem játszhatsz úgy, ahogy szeretnél” – fogalmazott Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője.

Elégedett bajorok

Philipp Lahm, a Bayern világbajnok védője elégedett a sorsolással, amelyen a müncheniek a Sahtar Donyecket kapták: „A Sahtar veszélyes ellenfél, ennek ellenére be kell jutnunk a következő fordulóba. Számunkra mindig a negyeddöntő elérése a minimális cél.”

„A Bayern Európa legjobb csapata, tele nagyszerű labdarúgókkal. A német klubokkal szemben mindig nehézségeink vannak, a legutóbbi szezonban például hiába játszottunk jól a Dortmund ellen, otthon csak döntetlent értünk el, idegenben pedig kikaptunk” – érzékeltette az esélyeket Tarasz Sztepanenko, a Sahtar középpályása.

Nedvěd: Nehezebb is lehetne

Pavel Nedvěd, a Juventus igazgatósági tagja kiegyenlített csatát remél a Dortmund ellen, de örül, hogy nem kaptak nehezebb ellenfelet: „A Dortmund fiatal csapat, sok tehetséges labdarúgóval. Persze lehetett volna rosszabb is a sorsolás, amikor megkaptuk a Borussiát, még ott volt a kalapban a Bayern és a Real Madrid is. Kiegyenlített párharcra számítok.”

„Be kell vallanom, sokkal kevésbé izgultam ezen a sorsoláson, mint általában szoktam, hiszen a bajnokságbeli helyzetünk most sokkal fontosabb” – mondta Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója, aki csereként pályára lépett a két csapat 1997-es, 3:1-es dortmundi győzelemmel végződő BL-döntőjén.

Butragueno óvatosan optimista

Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója elismeri, ők az esélyesek a Schalke ellen, de nem lehet lebecsülni a németeket: „Óvatosan optimista vagyok, hiszen legutóbb kedvező tapasztalatokat szereztünk ellenük, már az első mérkőzésen eldöntöttük a továbbjutást (6:1 idegenben, 3:1 otthon). Nem vesszük félvállról őket, jó eredmény kell Németországban, aztán otthon eldönthetjük a párharcot.”

„Tavasszal alkalmunk volt felmérni, milyen erős a Real Madrid. Idén több mint húsz meccse őrzik a veretlenségüket, újra esélyesek a Bajnokok Ligája megnyerésére” – mondta Horst Heldt, a Schalke menedzsere.

Wenger korábbi csapata ellen

A londoni együttes számít az Arsenal–Monaco párharc favoritjának. „Arséne Wenger egy korábbi csapatáról van szó, biztos vagyok abban, el lesz bűvölve, hogy visszatérhet Monacóba. Pláne, hogy még sohasem játszottunk velük tétmeccset” – fogalmazott David Miles, az Arsenal klubtitkára.

„Az Arsenal nagyon jó csapat, hozzászokott az efféle nagy párharcokhoz, nem mi vagyunk az esélyesek. Elég csak Olivier Giroud és Alexis Sánchez nevét említenem” – mondta Leonardo Jardim, a Monaco vezetőedzője.

Boldog a Basel mestere

Paulo Sousa, a Basel portugál szakvezetője boldog, hogy a Porto elleni párharc apropóján hazájában meccselhet. „A Porto nagyszerű klub erőskezű vezetőséggel, győztes mentalitással és világos futballfilozófiával – méltatta az ellenfelet Sousa, aki a három portugál óriásklub (Benfica, Porto, Sporting) közül csak a Portóban nem játszott. – Idén még veretlenek a BL-ben, úgyhogy nagyon nehéz kihívás előtt állunk. Nekem portugálként óriási öröm, hogy az FCB edzőjeként hazatérhetek, és megmérkőzhetek egy olyan csapattal, amelyik a hazámban és Európában is a legkiválóbbak közé tartozik.”

Teljesült Mourinho kívánsága

Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzés a PSG–Chelsea összecsapás lesz. A két csapat a legutóbbi kiírásban negyeddöntőt vívott egymással, akkor a londoniak jutottak tovább Demba Ba a visszavágó hajrájában szerzett góljával. Az akkori győztes gólban döntő érdemeket szerző David Luiz tavasszal még a Chelsea színeiben örült a továbbjutásnak, most viszont a PSG mezében harcol a sikerért. José Mourinho 15-ször találkozott francia csapattal, csak egyszer veszített, 11-szer nyert, és háromszor döntetlent ért el. A londoniak portugál mestere a sorsolás előtt azt nyilatkozta, örülne, ha a párizsiakkal találkoznának a nyolcaddöntőben. Teljesült a kívánsága. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?