Prevc megszakíthatja az osztrákok sikersorozatát

<p>Tegnap az oberstdorfi verseny kvalifikációjával megkezdődött a síugrók 64. Négysáncversenye. Az elmúlt hét idényben kizárólag osztrák síugrók nyerték meg a Négysáncversenyt: a 2014/15-ös szezonban Stefan Kraft diadalmaskodott, előtte pedig Thomas Diethart, kétszer Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern, Andreas Kofler és Wolfgang Loitzl győzött.</p>

Az osztrákok azonban most nem tartoznak a fő favoritok közé a verseny 64. kiírásában. Kraft csak keresi tavalyi önmagát, Schlierenzauer pedig háromhetes kihagyás után tér vissza Oberstdorfban.

Az osztrák válogatott edzője, Heinz Kuttin szerint is a szlovén Peter Prevc a legnagyobb esélyes. „Szenzációsan ugrik, és egyenletes teljesítményt nyújt. Nem lesz egyszerű legyőzni őt” – jegyezte meg Kuttin.

Prevc győzött az utóbbi három Világkupa-versenyen (Nizsnij Tagilban és kétszer Engelbergben), és Primoz Peterka 1997-es sikere után ő lehet a második szlovén síugró, aki megnyeri a Négysáncversenyt. „Ez a minisorozat különleges, egy tíznapos menet, amely során még kis idő sem jut pihenésre. Egyik helyszínről a másikra utazunk, egyik hotel után a másikba rohanunk. Mentálisan is nehéz a verseny, mert elég egy elrontott ugrás, és oda a remény a jó eredményre” – hangsúlyozta a 23 éves Prevc, aki jelentős előnnyel vezeti a Világkupa-sorozatot a német Severin Freund előtt.

Utóbbi szintén esélyes a végső győzelemre. „Változtattam a felkészülésemen, aminek meglett a pozitív hatása. Nagyon érzelemdús nyitányra számítok, sok ezer emberrel. Sokszor ugrottam már Obertsdorfban, de még most is libabőrös vagyok, ha meghallom a szurkolókat” – nyilatkozta a lillehammeri és a Nizsnij Tagil-i első Vk-viadalt megnyerő Freund.

Kettejükön kívül a norvég síugrók új generációja is meglepetést okozhat. Kenneth Gangnes, Johann André Forfang és Daniel-André Tande idén robbant be a köztudatba, jelenleg ők osztoznak a Világkupa-sorozat harmadik, negyedik és ötödik helyén. A legnagyobb esélye Peter Prevc megszorítására azonban 16 éves testvérének, Domennek van, aki idén indul először a Világkupában, s aki az utóbbi versenyeken nagyszerűen ugrott. Ellene tapasztalatlansága szól. Ott lehet a végelszámolásnál Roman Koudelka is, mellette a 2006-os győztes Jakub Janda, Lukáš Hlava és Jan Matura képviseli a cseh színeket.

A Négysáncverseny második állomása újév napján lesz Garmisch-Partenkirchenben, majd Innsbruck következik és január 6-án Bischofshofenben zárul a viadal. Szlovák és magyar résztvevője ezúttal sincs a sorozatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?