Pontot vesztettek a veszprémiek

A szegediek győztek, a veszprémiek döntetleneztek, az eperjesiek kikaptak a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.A Veszprém az A csoportban 27:27-es döntetlent játszott az utolsó percben kétgólos hátrányt ledolgozó lengyel Wisla Plock otthonában.

A szegediek győztek, a veszprémiek döntetleneztek, az eperjesiek kikaptak a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A Veszprém az A csoportban 27:27-es döntetlent játszott az utolsó percben kétgólos hátrányt ledolgozó lengyel Wisla Plock otthonában. A legutóbb BL-nyolcaddöntős Plock az elmúlt idényben hazai környezetben legyőzte a későbbi bajnok Barcelonát és a 2014-es győztes német Flensburgot is.

Az előző kiírásban döntős veszprémiek jól kezdtek, elhúztak 5:2-re, ám az időkérés után már jobban játszott a Plock, és megkezdte a felzárkózást. A 25. percben 8:8 lett az állás, ám a szünet előtti hajrá a magyaroké volt. A fordulást követően megint a Veszprém volt fölényben, már 16:12-re is vezetett. Ám a Wisla nem adta fel, az utolsó negyedóra 18:20-ról indult. Emberelőnyben újabb lendületet kaptak a vendégek, melynek köszönhetően a hajrában már 26:22-re vezettek. Csakhogy minden erejét összeszedve küzdött a rivális, az utolsó percre feljött 27:25-re. Innen sikerült egyenlítenie, miután Chemát kiállították. Az egyenlítő gól hat másodperccel a vége előtt esett.

„Gratulálok a Wislának az egy ponthoz. Már a meccs előtt tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz ebben a csarnokban a hazaiak nagyszerű drukkerei előtt. 50-55 percig ellenőrzésünk alatt tartottuk a meccset, de a végén hibáink miatt elvesztettük az előnyünket” – nyilatkozta Carlos Ortega, a veszprémiek vezetőedzője. „Mondanom kellene valamit, de nem tudok mit mondani” – vonta meg vállát Mikler Roland, a magyar bajnok kapusa.

A Veszprém szombaton a Flensburgot fogadja.

A másik magyar csapat, a szegedi együttes együttes a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev irányította Kielcét fogadta a B csoportban. A vendégek kezdtek jobban, de a szegediek a félidő második felében fordítani tudtak. Háromgólos előnyüket gyakorlatilag végig megőrizték, a lengyelek a hajrában már csak kozmetikázták az eredményt 31:30-ra.

A szegediek vasárnap Szkopjéba utaznak a Vardar csapatához.

Az eperjesiek a Porto otthonában kezdték meg BL-szereplésüket. A kezdeti megilletődöttség után, ötgólos hátrányból (13:8) is szorossá tudták tenni a meccset – a 37. percig. 18:16 után azonban újabb rövidzárlat következett a Tatran játékában, és a portugálok második megugrása már döntőnek bizonyult. Az eperjesiek a meccs végére teljesen szétestek, és 33:23-as vereséget szenvedtek. „Nem volt egy szerencsés találkozó, 40 percig kiegyenlített küzdelem zajlott, de az utolsó 20 percben megszűntünk játszani. Ebben több tényező is közrejátszott, fontos szerepe volt benne a tapasztalatnak és a nyomásnak, amit az ellenfél helyezett ránk” – mondta Rastislav Trtík, az eperjesiek trénere.

A Tatran a C csoport következő fordulójában a fehérorosz Meskov Breszt gárdáját fogadja. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?