Polievka volt a nyerőember

264 perces góltalansági sorozatot megtörve nagy győzelmet aratott a DAC, amely a Fortuna Liga 15.

264 perces góltalansági sorozatot megtörve nagy győzelmet aratott a DAC, amely a Fortuna Liga 15. fordulójában Polievka tizenegyesgóljával verte a zsolnaiakat.

42 nap várakozás után ismét saját közönsége előtt lépett pályára a DAC, ezúttal a tavalyi ezüstérmes zsolnai csapatot fogadta.

A sárga-kékek több játékost is kénytelenek voltak nélkülözni: eltiltás miatt hiányzott Michalík, Szarka és Pačinda, Turňa és Davis pedig sérülés miatt nem volt bevethető.

Helyzetek sora

A kezdő sípszótól kezdve egymásnak esett a két együttes, mindkét oldalról sorra jöttek a helyzetek. Már a 4. percben Ljubicic hibáját kihasználva Mihálik törhetett kapura, és már Tujvelon is túljutott, de Štepanovský be tudta érni és mentett. A másik oldalon Polievka villant, de lövésénél Volešák jeleskedett. A nyolcadik percben a DAC kapuja előtt Bénes László, a másik oldalon három perccel később ismét Polievka került helyzetbe. A 20. percben egy bal oldali beadás után William az ötösről lőtt kapura, de Tujvel nagyot mentett. A kezdeti fellángolás után visszaesett a csapatok támadókedve, főleg a két tizenhatos között folyt a játék.

A második játékrész egy DAC-helyzettel indult, Ľupták ziccerét Volešák védte. Nagyon jól állták a sarat a DAC játékosai, a zsolnaiak többet birtokolták ugyan a labdát, de nem tudták átvenni az irányítást. A 71. percben Polievka labdája után Ľupták került helyzetbe, de Volešák ismét a helyén volt. A 79. percben jött a mérkőzés fénypontja, Ľupták indult meg a jobb oldalon, a tizenhatosban Škriniar szabálytalankodott, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, a zsolnai játékos pedig a második sárga lapja után megkapta a pirosat.

Megtörték a gólcsendet

A büntetőhöz a fiatal Polievka állt és magabiztosan értékesítette – 1:0. „Nem voltam kijelölve a büntetőre, de éreztem, hogy sikerül megtörni a hosszabb gól nélküli sorozatot. Örülök, hogy sikerült. Egy ilyen sportban, mint a futball, nincs helye az izgalomnak. Egyszerűen bíztam magamban. Főleg azért léptem a büntetőponthoz, mert én akartam lenni az a játékos, aki végre megtöri a góltalan periódust. Biztos lettek volna más játékosok is, akik elvégezték volna a büntetőt. Egyszerűen úgy álltam oda, hogy be akarom rúgni” – nyilatkozta Polievka a mérkőzés után. A lefújásig már egyik térfélen sem alakult ki komolyabb helyzet, így a DAC 264 perces gólcsend után nagyon fontos három pontot szerzett.

A fegyelemről kétszer

Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője szerint fegyelmezett játékkal sikerült győzni a bajnokesélyes felett: „Köszönöm játékosaimnak a mérkőzést. Sok problémánk adódott az eltiltott és a sérült játékosokkal. Tudtuk, hogy a zsolnaiak kiváló játékerőt képviselnek. Fegyelmezetten játszottunk, és egy ilyen ellenfél ellen szükség van egy kis szerencsére is, hiszen a vendégeknek is voltak helyzeteik. Örülök, hogy a nyeretlenségi széria után a játékosok ilyen szép győzelemmel ajándékozták meg magukat.” A vendégek szakvezetője, Adrián Guľa szerint a fegyelem hiánya miatt veszítettek pontokat: „Kiváló hangulatban játszottunk. Remekül kezdtük a mérkőzést, az elején két tiszta helyzetünk is volt. A második játékrészben hiányzott a fegyelem, ami miatt lemaradtunk a pontokról. Ez nem fordulhat elő egy ilyen küzdelmes mérkőzésen.”

Polievka helytállt

A mérkőzés hőse Róbert Polievka volt, aki remekül helyettesítette az eltiltott Szarka Ákost. A DAC 19 éves támadója nagyon aktívan futballozott, több lehetőséget is kiharcolt, és az előkészítésben is jeleskedett. A döntő pillanatban pedig nem hibázott. „Nagyon kiegyensúlyozott futballt láthattunk, mindkét csapat játszani akart, senki sem állt vissza védekezni. Nehéz megmondani, hogy a jobb csapat győzött-e. A zsolnaiak már bebizonyították, hogy nagyon jó csapat, ezért is örülünk a győzelemnek. Van okunk az ünneplésre, de a földön kell maradnunk, mert már szerdán nagyon fontos kupamérkőzés vár ránk. Négy napunk van a regenerációra és megyünk tovább – mondta Polievka, aki remekül helytállt. – Jól éreztem magam a pályán. Szarka Ákost nehéz helyettesíteni, különböző stílusban futballozunk. A csapat játéka is megváltozott azzal, hogy én játszottam elöl. Már várom, hogy Ákos visszatérjen, és akár ketten rohamozzuk a kaput. Viszont örülök, hogy lehetőséget kaptam, és éltem vele.”

Csalódott Bénes

Kevesebb öröme volt a mérkőzés után a zsolnai színekben futballozó csallóközi Bénes Lászlónak, hiszen győzni jöttek Dunaszerdahelyre: „Az első félidőben jobban játszottunk, mint a másodikban. Az első 20 percben volt két nagy helyzetünk, az elején nekem is volt egy lehetőségem. Ha berúgtam volna, más lett volna a végeredmény. De megyünk tovább. Hétköznap kupamérkőzést játszunk, és a következő fordulóban nyernünk kell.”

A DAC-arénában a hangulat ismét kiváló volt, amit a doborgazi származású játékos is elismert, ráadásul több ismerőse is a lelátón ült. „Midig jó érzés ilyen nézősereg előtt játszani, nagyon jó volt a hangulat. A mérkőzés előtt gondolkodtam rajta, hogy biztosan sok ismerős lesz kint, de a sípszó után már csak a játékra koncentráltam” – hangsúlyozta Bénes.

November 4-én, szerdán 17:00 órától újabb mérkőzés vár a DAC csapatára, a sárga-kékek a Slovnaft Cup 5. fordulójában a Prešov együttesét fogadják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?