Poklot teremtene a Fradi az Olimpiakosz ellen

VargaB_Sztankovics

A labdarúgó Európa-konferencialiga rájátszásában a nyolcaddöntőbe jutásért küzd meg csütörtök este 21 órától a Groupama Arénában a Ferencváros és az Olimpiakosz. A görögök egygólos előnnyel érkeztek Budapestre.

A magyar bajnok bő hatvan percig egyenrangú ellenfele volt Pireuszban a görögöknek, de végül elsősorban jobb cseréinek köszönhetően az Olimpiakosz 1:0-ra győzött. Ezt a hátrányt próbálja majd ledolgozni hazai pályán a Fradi, és Dejan Sztankovics szeretné elérni, hogy ezúttal ne tudjon a meccs hajrájára föléjük kerekedni az ellenfelük. Ehhez elsősorban arra lesz szükség, hogy Zachariassenéknek ne kelljen labda nélkül az ellenfelet követve annyit futniuk, hanem a meccs egyes fázisaiban, a magasabb labdabirtoklást elérve, szusszanhassanak egyet. A zöld-fehérek azért is frissebbek lehetnek a mérkőzésen, mivel az ő Diósgyőr elleni bajnokijukat elhalasztották, míg a pireusziaknak játszaniuk kellett a hétvégén. Igaz, José Luis Mendilibar csapata ezt a mérkőzését is megnyerte, méghozza a múlt héten még a bajnokság első helyén álló PAOK ellen.

„Jót tett nekünk a pihenő, hiszen elég sokat kivett belőlünk a múlt heti EKL-mérkőzés. Ez pedig a szezon meccse lesz számunkra, így szerettünk volna frissen belemenni a találkozóba. A hangulat is jó, készen állunk” – foglalta össze a halasztás hatását a Ferencváros házi gólkirálya, Varga Barnabás, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy mivel a téli felkészülés jelentős részét kihagyta, még továbbra sincs százszázalékos állapotban, de érzése szerint már közel jár a csúcsformájához. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón természetesen Sztankovics is jelen volt, aki gesztusaival egyértelművé tette, mennyire szereti támadóját és bízik benne a sorsdöntő meccs előtt is.

„Sokan az év meccseként emlegetik a mostanit, de én inkább a pillanat mérkőzésének nevezném. Azt gondolom, hogy felkészültünk, hiszen amióta itt vagyok a klubnál, még nem volt ilyen sűrű munkahét mögöttem. Már az athéni hazaindulásnál is erre a napra koncentráltunk. Voltak olyan dolgok, amikkel elégedettek voltunk, amiket szeretnénk megőrizni és még egy kicsit javítani is rajta. Persze voltak olyanok is, aminek egyáltalán nem örültünk. Végiggondoltuk és a csapattal is átbeszéltük, hogy min kell javítanunk. Igyekszek minden részletet mélyrehatóan elemezni annak érdekében, hogy semmi apróság ne kerülje el a figyelmem – avatta be a felkészülés nyilvános részleteibe a média képviselőit a szerb vezetőedző. – Nemcsak a játékosokat, a klub minden dolgozóját, a szurkolókat is szeretném bevonni a mérkőzésbe. Egy közös egységet fogunk alkotni és együtt fogunk kiállni az ellenfél ellen. Mikor azt mondtam a múlt héten, hogy szeretném, ha itt pokol lenne, azt teljesen komolyan gondoltam. Azt akarom, hogy ne csak nézzék az emberek a meccset, hanem legyenek a részesei. Azt akarom, hogy ne guruljanak dühbe, ha egy-egy beadást elhibáznak a játékosok, hanem az utolsó pillanatig higgyenek abban, hogy győzhetünk. Tudom, hogy ezt követően is lesznek még mérkőzések, de ez az a meccs, amiben hinnünk kell, így közösen kell harcolnunk” – tartott egy minieligazítást a szurkolók számára is Sztankovics.

A ferencvárosi B közép pedig minden bizonnyal hallgat majd az edzőre. Az már biztos, hogy minden jegy elkelt a Groupama Arénában, és a szervezett szurkolói csoportok látványos élő képpel készülnek a játékosok bevonulására.

A meccset az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető a 2022-es BL-döntőn is közreműkövő francia Clément Turpin lesz, a VAR-szobában pedig honfitársa, Willy Delajod hoz majd döntéseket.

EKL

A nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágók

Csütörtök, 18.45: Bodö/Glimt–Ajax (2:2), Dinamo Zagreb–Betis (1:0), Ludogorec–Servette (0:0);

Csütörtök, 21.00: FTC–Olimpiakosz (0:1), Frankfurt–St.-Gilloise (2:2), Legia Warszawa–Molde (2:3), Slovan–Sturm (1:4).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?