Pinte is bemutatkozott Simon csapatában

Nagyabony.

Nagyabony. Ismét egy csapatban, nevezetesen a nagyabonyiak sikereiért küzd tavasszal a DAC két egykori ásza, Simon Gyula és Pinte Attila.

Az illusztris kettős összesen 54 mérkőzésen szerepelt a szlovák labdarúgó-válogatottban, életkoruk ellenére (Simon 50, Pinte 44 éves) még mindig képesek lépést tartani az egy nemzedékkel fiatalabb ellenfelekkel.

„Simon Gyula játékosedzőként került nálunk a figyelem fókuszába, irányításával tavaly nyáron történelmi sikert ért el, először jutott felnőttcsapatunk a kerületi bajnokságba. A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában a tabella 12. lépcsőfokán teleltünk, a folytatásban szeretnénk előrébb kerülni. A javulás, a tavaszi előrenyomulás érdekében erősítettünk. Leigazoltuk a rutinos Pinte Attilát, a DAC, a Ferencváros, az Inter egykori vezéregyéniségét, aki ősszel a rivális jókaiak mezét viselte. Reméljük, focitudását, rutinját nálunk is kamatoztatja, Simon Gyulához hasonlóan a fiatalok példaképévé válik, s kiélezett helyzetben képes lesz őket irányítani, fazont adni a játékunknak” – bizakodik Varga Tibor, a nagyabonyiak klubelnöke.

Ami Pinte bemutatkozását illeti, a nyárasdiak elleni győztes (3:0) régióderbin kezdte nagyabonyi szereplését. „Örülök a győztes bemutatkozásnak, melynek pikantériája, hogy egykori csapatom ellen léptem pályára. Egyébként a beállós posztján jutottam szóhoz. Hogy odafigyeltünk a részletekre is, azt az a tény is bizonyítja, hogy nem kaptunk gólt. Ügyesek a társak, jó a hangulat az edzéseken, hamar beilleszkedtem a kollektívába. Javunkra szolgál, hogy játékosedzőnk, Simon Gyula érti a dolgát, s ha kell, még ő is csatasorba áll. Mivel a II. ligás szenciek vezetőedzője vagyok, igyekszem úgy alakítani műsoromat, hogy a nagyabonyiak edzésein és bajnoki párharcain is a maximumot nyújtsam” – nyilatkozta nagyabonyi bemutatkozásáról, szerepvállalásáról az elnyűhetetlen futballista.

Simon Gyula a kispadról figyelte védenceit, köztük Pintét, csupán a hajrában lépett pályára. „Játszanak a fiatalok, én ötvenen felül elsősorban stratégaként igyekszek részt vállalni a sikeres szereplésből. Ami Attila teljesítményét illeti, kiválóan oldotta meg a feladatát. Rutinja, higgadtsága, technikai tudása aranyat ér. Az is pozitívum az esetében, hogy még erőnlétileg is jól bírja a strapát. Ha elkerülik a sérülések, a nehéznek ígérkező folytatásban csapatunk vezéregyénisége lehet” – summázta Pinte bemutatkozását a NAFC trénere, aki a végjátékban játékosként is megvillantotta tudását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?