Pinte Attila Jókán

Jóka. Az egykori sokszoros szlovák válogatott, Pinte Attila ismét bajnoki góllal jelezte, hogy éltesebb kora ellenére is képes lépést tartani a fiatalokkal. A DAC, az Inter Bratislava és a Ferencváros egykori meghatározó egyénisége vasárnap a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának 12.

Jóka. Az egykori sokszoros szlovák válogatott, Pinte Attila ismét bajnoki góllal jelezte, hogy éltesebb kora ellenére is képes lépést tartani a fiatalokkal. A DAC, az Inter Bratislava és a Ferencváros egykori meghatározó egyénisége vasárnap a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának 12. fordulójában a jókaiak mezében fejjel talált a DAC C hálójába. A jókaiak 3:2 arányban nyerték a találkozót.

„Tavasszal a dunaszerdahelyi területi bajnokságban a nagyszarvaiak játékosedzőjeként még a pályán tüsténkedtem. Az őszi idényben októberig nem futballoztam. Egyébként már az aktív pályafutás befejezése utáni időszakra, az edzősködésre összpontosítok. Jelenleg a szenciek U15-ös csapatának trénereként dolgozom. A jókaiak szeptemberben megkerestek, ajánlatukra igent mondtam. Érzésem szerint még hasznukra lehetek” – ecsetelte jókai szerepvállalásának előzményeit az egykori kiválóság.

„Rutinos futballistára volt szükségünk. Olyanra, akinek nem remeg meg a lába, ha gólhelyzetbe kerül. Attila a pontrúgások mestere, labdáiból, passzaiból a társak profitálhatnak. Gyorsasága ugyan megkopott, de a technikája, helyzetfelismerése még mindig kiváló. Beilleszkedése nem volt zökkenőmentes, de miután az edzőnk megtalálta a számára legmegfelelőbb posztot, játékba lendült. A 44 esztendős új szerzeményünk felbukkanása szurkolóink körében vegyes fogadtatást váltott ki, de javuló teljesítményének hatására változott Pinte megítélése” – értékelte rutinos játékosuk kvalitásait Mészáros László jókai klubelnök.

Pinte Attila a védelem tengelyében debütált a 9. fordulóban az éllovas alsószeliek elleni vesztes (1:6) összecsapáson. „Nem keresek kibúvót, de a mátyusföldiek jóval előrébb tartanak, remek játékerőt képviselnek. Időközben már a csatársorba vezényelt a tréner, az ellenfél kapuja előtt jobban feltalálom magam, nagyobb hasznára lehetek a kollektívának. A sárga-kékek C csapata elleni mérkőzésen fejes góllal egyenlítettem. A vendégek mondhatni lefociztak minket, de fiatal futballistáik még tapasztalatlanok, sok ziccert puskáztak el. Ami engem illet, még érezteti hatását, hogy fél évet nem fociztam. Erőnlétben még javulnom kell – nyilatkozta a rutinos labdarúgó, aki az őszi idény végéig kötelezte el magát a klubhoz. – Nem tervezek hosszabb távra. Addig maradok a pályán, amíg hasznára vagyok a csapatnak. Ahogy azt a nagyabonyiak immár ötvenéves játékosedzőjének, Simon Gyulának a példája is igazolja, a fociban nem az életkor, hanem a teljesítmény számít.”

Holnap Nádszegen fut ki a pályára a jókai tizenegy. Várhatóan Pinte Attilával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?