Petráš nem fogta a napra a hibáját

Podbrezova.DAC_2_2023.4.30

A Zólyombrézó elleni 2:0-ás vereség után a DAC játékosai hasonlóan látták a mérkőzést.

A hazaiak taktikus játékkal megérdemelten tartották otthon mindhárom pontot, ez nem a dunaszerdahelyiek napja volt, ha reggelig játszottak volna, lehet, akkor sem találnak be, míg a zólyombrézóiak hatékonyan sáfárkodtak a helyzeteikkel.

„Az első húsz percben három gólt kellett volna lőnünk, ha nem többet, megvoltak a lehetőségeink. Utána átvette az irányítást a Podbrezová, és megint pontrúgás után kaptunk gólt, ahogy az utóbbi három mérkőzésen mindig. Készültünk erre, de erre még jobban koncentrálnunk kell. A második félidőben nekem is volt helyzetem, Kružliaknak is ott volt a fejese, ha megszereztük volna az egyenlítő gólt, akkor meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést, mert az nagy lökést adott volna – kezdte a meccs értékelését Kalmár Zsolt, aki szerint a héten át kell majd beszélni a dolgokat, miben kell változtatniuk. A csapatkapitány kérdésünkre elmondta, hogy nem a taktikai változtatásokon múlt a végeredmény. – 3-5-2-ben és 4-3-3-ban is megvoltak a helyzetek, az a fontos, hogy mikor rúgjuk be az első gólt. Ha ez sikerült volna, több területünk lett volna, jobban kinyíltak volna és el tudtuk volna dönteni a meccset. Most ilyen szériában vagyunk, hogy több helyzetet kell kialakítanunk, hogy gólt lőjünk. Csapatként kell küzdenünk az utolsó három mérkőzésen. A szurkolóknak köszönjük, hogy ennyien elkísértek és a meccs végén is biztattak, elmondták, hogy mögöttünk állnak. Üzenem nekik, hogy mindent beleadunk és meg fogjuk csinálni, mert ha ekkora a szurkolótábor mögöttünk, az plusz motivációt ad nekünk” – zárta a magyar válogatott középpályás.

Samuel Petrášnak akadtak kellemetlen pillanatai az első félidőben, hiszen nappal szemben védett, de nem fogta erre az első félidő végén elkövetett hibáját. „Elsősorban azt mondanám, a hatékony befejezésekben volt a különbség, de ők is sok helyzetet elpuskáztak. Talán inkább a szerencsét mondanám döntőnek, Krstovicnak, Kalmárnak is megvolt a helyzete, a középpályán sem pattantak nekünk jól a labdák… Az első gól előtti lövésnél inkább a napot védtem, nem is a labdát, de a szögletnél már nem játszott szerepet, hogy a szemembe sütött, pozíciós hibát vétettem és a felugrásnál hiányzott a magasság, hogy elérjem a beadást. Tudjuk, milyen fontos lesz a Slovan elleni meccs. Remek lesz a hangulat, velünk lesznek a szurkolóink, hajtani fognak, hogy újra az élre álljunk a tabellán. Egyértelmű az út, erre kell készülnünk. Szeretnék megélni minden pillanatot vasárnap, mert ez egy olyan meccs lehet, amire életünk végéig emlékezni fogunk” – tekintett előre a DAC kapusa.

A bajnoki címvédő így kétpontos előnnyel utazik majd vasárnap a Csallóköz fővárosába, de ha két nyeretlenül megvívott meccs után újra sikerül nyerniük a sárga-kékeknek, a MOL Aréna közönsége meg fogja hálálni az erőfeszítéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?