Peterhansel és Despres

Dakar. A francia Stéphane Peterhansel sikeresen teljesítette a 27. Dakar-rali 16., utolsó szakaszát is, így megvédte címét az autósoknál. A klasszis versenyző, aki korábban hatszor bizonyult a legjobbnak a motorosok között. A záró, 31 km-es gyorsasági szakaszt a francia Bruno Saby nyerte.

Dakar. A francia Stéphane Peterhansel sikeresen teljesítette a 27. Dakar-rali 16., utolsó szakaszát is, így megvédte címét az autósoknál. A klasszis versenyző, aki korábban hatszor bizonyult a legjobbnak a motorosok között. A záró, 31 km-es gyorsasági szakaszt a francia Bruno Saby nyerte. A motorosoknál szintén francia összetettbeli siker született: Despres 16. lett az utolsó szakaszon, de ez is elég volt számára a végső győzelemhez.

Minden magyar egység célba érkezett a 27. Dakar-rali utolsó szakaszán: közülük az autósoknál a Szalay, Bunkoczi kettős volt a leggyorsabb, 15. lett. Liszi és Rack az 54., Kis és Czeglédi a 65., míg Palik és Darázsi a 74. helyen zárta az utolsó részversenyt. A motorosoknál Varga 30., Nagy pedig 53. lett, míg a kamionok között a Szaller, Farkas, Keresztesi trió a 30., a Darázsi, Tagai, Szalai összeállítású csapat pedig a 33. pozíciót szerezte meg vasárnap.

Összetettben a négykerekűek között Palikék végeztek a legelőkelőbb helyen: tizenhetedikként zárták a Dakart, míg a kétkerekűeknél Varga a 27., a kamionosoknál Darázsiék 16. helyet érték el. Az eddig legjobban teljesítő Palik, Darázsi páros számára rendkívül szerencsétlenül zajlott az utolsó szakasz, ugyanis eltörött autójuk féltengelye, így csak nagy nehézségek árán tudtak célba érni.

VÉGEREDMÉNY – autósok: 1. Peterhansel, Cottret 52:31:39; 2. Alphand, Giles, (francia, Mitsubishi Pajero) 52:58:53 3. Kleinschmidt, Pons (német, olasz, Volkswagen) 55:53:39. Motorosok: 1. Despres (francia, KTM) 47:27:31, 2. Coma (spanyol, KTM) 47:36:48 3. Alfie Cox (dél-afrikai, KTM) 47:39:00. Kamionosok: 1. Kabirov, Beljajev, Mokejev (orosz, Kamaz) 71:13:55 ó 2. Szugavara Josimasa, Hamura Kacumi (japán, HINO) 77:18:14 2. Giacomo Vismara, Claudio Bellina, Mario Cambiaghi (olasz, Mercedes) 78:00:23.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?