Peterhansel életét az év eleji rali ritmizálja

Buenos Aires |

<p>A Dakar-ralin kilencszer győztes Stéphane Peterhansel a januári újabb verseny előtt úgy nyilatkozott: az ő életének az év eleji terepverseny adja meg a ritmusát.</p>

A 44 éves francia pilóta tavaly Mitsubishije motorjának meghibásodása miatt a hetedik szakaszon kiesett, nem sokkal később pedig a japán gyár bejelentette, hogy pénzügyi okok miatt kiszáll a raliból. Peterhansel ezután a BMW-hez csatlakozott.

"Olyan új csapattal indulok, amely még sohasem nyert Dakart. Lehet, hogy papíron nincs esélyem, de én azzal a tudattal vágok neki a száguldásnak, hogy favorit vagyok - fogalmazott Buenos Airesben, ahonnan a mezőny január 1-jén vág neki a mintegy kilencezer kilométeres táv leküzdésének. - A Dakar a szenvedélyem. Amikor sokkal fiatalabb voltam, arról álmodoztam, hogy részt vehessek rajta, később pedig már nyerni akartam. Ez az, ami ritmizálja számomra az éveket. Nem csupán a verseny, hanem a felkészülés, az autó összerakása is. Nagyon élvezem ezt a fajta életet. Dél-Amerika új motivációt jelentett a számomra, azzal együtt, hogy Afrika azért hiányzik."

Peterhansel 1988 ás 1998 között hatszor győzött motorral, majd 2004-ben, 2005-ben és 2007-ben autóval is a leggyorsabbnak bizonyult.

A hagyományos terepralit második alkalommal rendezik dél-amerikai - argentin és chilei - terepen. A világ egyik leghíresebb viadala idén költözött át a tengerentúlra, mivel eredeti helyszínén, Afrikában terrortámadások veszélye miatt tavaly nem lehetett lebonyolítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?