Pete Sampras okított

New York. Férfi egyesben is kialakult a legjobb négy mezőnye az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a hátramaradt két negyeddönőben előbb Sjeng Schalken (25. a világranglistán) Fernando Gonzalezt (28.) verte meg nagy csatában, majd Pete Sampras (17.) tartott bemutatót tenisztudományából Andy Roddicknak (11.)..

New York. Férfi egyesben is kialakult a legjobb négy mezőnye az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a hátramaradt két negyeddönőben előbb Sjeng Schalken (25. a világranglistán) Fernando Gonzalezt (28.) verte meg nagy csatában, majd Pete Sampras (17.) tartott bemutatót tenisztudományából Andy Roddicknak (11.).. Sampras ellenállhatatlan játékkal döngölte földbe a játékostársai által csak tejfelesszájúnak becézett Roddickot, esélyt sem adott neki a győzelemre. Pedig legnagyobb rajongói egytől egyig úgy vélekedtek, ez lesz az eddigi legnehezebb meccse a tornán, ennek ellenére ezen jutott túl a lehető legsimábban. Természetesen most is szervájának köszönheti mindezt, ami csakúgy, mint az előző körben Tommy Haas ellen, most is kifogástalanul működött. Bevágott 13 ászt, csupán öt sikeres első adogatásából nem csinált pontot, Roddicknak pedig mindösszesen egy bréklabdát engedélyezett. Mint fénykorában.

Amerikában a múlt és a jövő generáció csatájaként harangozták be kettejük találkozóját, mint Sampras ezzel kapcsolatban utóbb kijelentette, ez hihetetlen erőt adott neki. „Meg akartam mutatni mindenkinek, hogy nem szabad engem még leírni, egyelőre bárkit képes vagyok megverni.“

Sampras pályafutása során először győzte le Roddickot, az elődöntőben pedig a holland Sjeng Schalkennel mérheti össze erejét. Egymás elleni mérlegüket tekintve az amerikai 4:0-ra vezet, szettet is mindössze egyet bukott.

Schalken egyébként valami bűnrossz meccset játszott Fernando Gonzalezzel, méltatlan volt a színvonal egy Grand Slam-negyeddöntőhöz. Gyermeteg hibákat követtek el mindketten, de ebben főleg a chilei járt az élen.

„Olyan ez az egész, mint egy álom“, így a pályafutása eddigi legjobb Grand Slam-eredményét elérő Schalken. „Elődöntőt játszhatok a US Openen, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer idáig jutok. Meglátjuk, a folytatásban mire leszek képes, én azonban már így is maximálisan elégedett vagyok.“

O Serena Williamsszel (1.) kapcsolatos hír, hogy a napokban letartóztatott zaklatója, a 34 esztendős német Albrecht Stromeyer bűnösnek vallotta magát, s beleegyezett, hogy pszichiátriai kezelésnek vessék alá. Belement abba is, hogy a jövőben ezer méternél nem megy közelebb egyetlen WTA-torna helyszínéhez, valamint az Amerikai Tenisz Szövetség rendezvényeihez sem. Eddigi „tevékenysége“ miatt a világelső ifjabbik Williams-nővér május óta testőr kíséretében jár mindenhova.

EREDMÉNYEK: Sampras–Roddick 6:3, 6:2, 6:4, Schalken–Gonzalez 6:7, 6:3, 6:3, 6:7, 7:6. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?