Peches szlovák vereség a nyitányon

Vereséggel kezdte a dániai jégkorong-világbajnokságot a szlovák válogatott, Csehország hosszabbításban ütött góllal 3:2-re nyert . Pedig kilenc másodperccel a rendes játékidő vége előtt még 2:1-re vezettek Sekeráék.Michal Krištof góljával a szlovákok szereztek vezetést, ám a 22.

Vereséggel kezdte a dániai jégkorong-világbajnokságot a szlovák válogatott, Csehország hosszabbításban ütött góllal 3:2-re nyert . Pedig kilenc másodperccel a rendes játékidő vége előtt még 2:1-re vezettek Sekeráék.

Michal Krištof góljával a szlovákok szereztek vezetést, ám a 22. percben Dominik Kubalík egyenlített. Nem sokáig örülhettek a csehek, mert emberelőnyös helyzetben Andrej Sekera 2:1-re alakította az eredményt. Ezután a csehek diktálták az iramot, rengeteg helyzetet kidolgoztak, ám Marek Čiliak kapus fantasztikusan védett. Már úgy tűnt, hogy a szlovákok megnyerik a meccset, amikor kilenc másodperccel a rendes játékidő vége előtt a kapus nélkül rohamozó csehek egyenlítettek: Martin Nečas Čiliak hálójába talált. A hosszabbításban is folytatódott a cseh fölény, és Dmitrij Jaškin eldöntötte a meccset.

„Nagyon fájdalmas vereséget szenvedtünk. Eldönthettük volna a meccset a rendes játékidőben, ám 2:1-es állásnál nem találtunk be az üres kapuba. A gyorsan és jól kombináló csehek ellen nehéz dolgunk volt. Bízom benne, hogy a többi meccsen több szerencsénk lesz ”– értékelt Craig Ramsay, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya.

„Rendkívül csalódottak vagyunk. A mérkőzés hajrájában közel álltunk a harmadik gólhoz, sajnos, kihagytuk a ziccert. Tanulnunk kell ebből a peches meccsből. Színvonalas meccset láttak a szurkolók, nagyon sok dolgom volt, azt hiszem, nem okoztam csalódást” – jelentette ki a Csehországban légióskodó Marek Čiliak.

„Nagy kár, hogy kilenc másodperccel a rendes játékidő vége előtt kiegyenlítettek a csehek. Azt hiszem, hogy jól hokiztunk, és nem okoztunk csalódást. A góljainknál igyekeztem eltakarni a kapus elől a kilátást. Nagyon sajnálom, hogy a két gól nem volt elég a győzelemhez, de legalább egy pontot szereztünk” – nyilatkozta a tengerentúlon hokizó Tomáš Jurčo.

A Slovákia–Svájc mérkőzés lapzárta után ért véget.

Legközelebb kedd délután az osztrákokkal játszanak a szlovákok. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?