Paulína Fialková a top 10-be érhet

Holmenkollen. Ma (15.30) a vegyes váltók versenyével megkezdődik Norvégiában a jövő vasárnapig tartó biatlon-világbajnokság.A férfiaknál kiemelkedik a mezőnyből a francia Martin Fourcade.

Holmenkollen. Ma (15.30) a vegyes váltók versenyével megkezdődik Norvégiában a jövő vasárnapig tartó biatlon-világbajnokság.

A férfiaknál kiemelkedik a mezőnyből a francia Martin Fourcade. A 27 éves, hatszoros világbajnok sílövő a mostani szezonban is hozta eddig a formáját, hat Világkupa-viadalt megnyerve magasan vezeti a sorozatot, és Holmenkollenben is a legmagasabb céljai vannak. A favoritok körébe tartozik a jelenlegi Vk-második orosz Anton Sipulin, Anastasia Kuzmina testvére, a szintén orosz Jevgenyij Garanyicsev, az osztrák Simon Eder és a német Simon Schempp is, a hazai norvégokról nem is beszélve: a Vk-ban harmadik Tarjei Bö, testvére, Johannes Thingnes Bö, Emil Hegle Svendsen és a szezon végén visszavonuló legenda, Ole Einar Björndalen közül bármelyikük „robbanthat”.

A nőknél a Világkupát vezető cseh Gabriela Soukalová a tavalyi, vegyes váltóban aratott győzelme után mindenképp gyarapítani szeretné vb-aranyai számát. Ebben a szintén jó idényt futó francia Marie Dorin-Habert akadályozhatja meg, de számolni kell a három Vk-győzelemnél járó olasz Dorothea Wiererrel, a rutinos finn Kaisa Mäkäräinennel és a német Franziska Hildebranddal is.

A szlovák válogatottnak Kuzmina távollétében nem lehetnek vérmes reményei, ugyanakkor Paulína Fialková élete legjobb szezonja a mostani. A múlt heti Eb-n a tömegrajtos versenyben szerzett ezüsttel hangolt a vb-re, de a Világkupában is volt kiugró eredménye: Ruhpoldingban egy hatodik és egy hetedik helyet gyűjtött be. „Remélem, a top 10 környékére odaaér, nem szeretnék konkrét helyezést jósolni” – mondta Anna Murínová, a női válogatott edzője, akinek csapatában Jana Gereková, Terézia Poliaková és Martin Charapánová kapott helyet.

A férfiaknál öten, Matej Kazár, Martin Otčenáš, Tomáš Hasilla, Miroslav Matiaško és Michal Šíma képviselik a szlovák színeket.

A csapatversenyek után most szombattól kezdődnek meg az egyéni küzdelmek, az utolsó szám a jövő vasárnapi tömegrajtos verseny lesz. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?