Pärson sima diadala

St. Moritz. Csütörtökön az óriás-műlesiklást rendezték a Svájcban zajló alpesisí-világbajnokságon. A győzelmet a svéd Anja Pärson szerezte meg. Az osztrák hölgyek érem nélkül maradtak.

Pärson tiszta kapuvételeinek egyike ČTK/AP-felvételA 21 esztendős Pärson szuverén módon versenyzett a technikailag igényes, sok kanyarral tarkított pályán. Mindkét futamban a legjobb időt érte el, összesítve 2:30,97 perccel lett első; a 2001-es világbajnokságon műlesiklásban nyertes 21 éves svéd lány 1,55 másodperccel előzte meg a második helyezett olasz Denise Karbont. Kanada ismét érmet szerzett, Allison Forsyth a harmadik legjobb időt érte el.

Hogy mennyire igényes volt a pálya tanúsítja, a 80 induló közül mindössze 51 fejezte be a versenyt. A három szlovák közül a tapasztalt Zuzana Smerčiaková bizonyult a legjobbnak, a 41. helyen végzett. A magyar Tuss Réka 47. lett, vagyis végigment kétszer a pályán, s dicséretes módon, értékelhető eredménnyel zárta a versenyt. És ez nem kis dolog.

A szám olimpiai bajnoka, a térdsérüléssel bajlódó Janica Kostelic elindult ugyan, de csak a 13. helyet tudta megszerezni. Ráadásul vállsérülést szenvedett a második futamban, kórházba kellett szállítani. Csak a vizsgálat dönti el, rajthoz állhat-e szombaton, amikor a műlesikló versenyt rendezik. A címvédő, olimpia ezüstérmes svájci Sonja Nef sem került az első hat közé, ő nyolcadikként zárt.

A győztes Pärson mondta: „A második futam sokkal jobban igénybe vett, ráadásul ideges voltam. Ezért hibáztam egy kicsit, de most már kit érdekel? Bulizni és ünnepelni akarok.”

Anja lazítási szándéka némileg meglepő, hiszen szombaton a két évvel ezelőtti vb-címét kellene megvédenie műlesiklásban. De mit számít ez, az északiak szeretnek ünnepelni, ők aztán nem éppen apácák...

EREDMÉNYEK: 1. Anja Pärson (svéd) 2:30,97 (1:19,21, 1:11,76), 2. Denise Karbon (olasz) 2:32,52 (1:20,08, 1:12,44), 3. Allison Forsyth (kanadaia) 2:32,76 (1:19,33, 1:13,43), 4. Dorfmeister (osztrák) 2:32,83, 5. Tina Maze (szlován) 2:33,03, 6. Karen Putzer (olasz) 2:33,10. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?