Pars Krisztián fájós vállal ezüstérmes

ÖSSZEÁLLÍTÁSMoszkva. Pars Krisztián 80,30 méteres teljesítménnyel ezüstérmet nyert kalapácsvetésben a moszkvai atlétikai világbajnokságon. A győzelmet meglepetésre a lengyel Pawel Fajdek szerezte meg 81,97 méterrel, a világ idei legjobbjával, a szlovák Marcel Lomnický 8.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Moszkva. Pars Krisztián 80,30 méteres teljesítménnyel ezüstérmet nyert kalapácsvetésben a moszkvai atlétikai világbajnokságon. A győzelmet meglepetésre a lengyel Pawel Fajdek szerezte meg 81,97 méterrel, a világ idei legjobbjával, a szlovák Marcel Lomnický 8. lett (77,57).

A tavaly Európa-bajnok és olimpiai aranyérmes szombathelyi dobó számított a döntő esélyesének: zsinórban 23 versenyen nem talált legyőzőre, a világranglistát 81,02 méterrel vezette, s a legjobb eredménnyel (79,06) jutott a fináléba.

A Luzsnyiki Stadionban a 31 éves Pars 80,30 méterrel kezdett a rajta kívül további három olimpiai bajnokot felvonultató mezőnyben. Az első sorozat után azonban ezzel csak a második helyen állt, mivel a 24 éves Pawel Fajdek egyéni csúcscsal, a világ idei legjobbjával, 81,97 méterrel rukkolt elő. A lengyel versenyző két méterrel javította meg idei legjobbját, a dobásával sokkolta az ellenfeleit, akik nem tudták megszorítani. Parsnak sem sikerült javítania, így be kellett érnie a második helyezéssel.

„Sajnálom, hogy nem jött össze az aranyérem, de az ezüst is óriási teljesítmény. Olyan jól kezdtem a versenyt, ahogy még soha, de aztán bebizonyosodott, hogy a mezőnyt lehet sokkolni egy nagy dobással – nyilatkozta a verseny után Pars Krisztián. – A lengyel Pawel Fajdek ezt most meg is tette. A közel 82 méteres teljesítménye arra volt jó, hogy rákényszerített bennünket, hogy olyan akarattal és erővel fűszerezett dobásokat csináljunk, ami a technika rovására ment. Nagyon akadályozott a vállsérülésem, hiszen nem tudtam kinyújtani a karomat annyira, és az a 10–20 centi nagyon számított az erőkar szempontjából. Pedig a 79 méter körüli dobások már jelzik a jó formát.” (MTI, o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?