Párosra váltották a négyest

<p>Párosban ezer és ötszáz méteren is a Vlček Erik, Tarr György kettős képviseli majd Szlovákiát az augusztus végi kajak-kenu világbajnokságon. A komáromi duó elsősorban az olimpiai távra, azaz az 1000 méterre koncentrál, a cél a döntőbe jutás.</p>

BŐD TITANILLA

Vlčekék 500 méteren már júniusban megszerezték a vb-részvétel jogát, ezer méteren azonban csak a keddi, račicei válogató döntött arról, hogy a Vlček, Tarr vagy a Gelle Péter, Martin Jankovec egység állhat-e rajthoz Duisburgban. „Elég kellemetlen dolog, hogy egy rajton múlik, sikeres-e a szezon vagy sem, de ezzel nincs mit tenni. Elég későn volt ez a válogató, úgyhogy a vb-ig már nem sok mindent tudunk csinálni. Jövő héten még edzőtáborba megyünk, azt követően pedig már itt a világbajnokság” – mondta lapunknak a 31 éves Vlček Erik.

Társa, a 34 éves Tarr György egyesben is érdekelt volt, de végül ezt a válogatót nem rendezték meg, így az ötszáz mellett ezren is Gelle Péter állhat rajthoz K1-ben. „Csak akkor indultam volna el az egyes válogatón, ha a páros ezer nem sikerül. Mindenképp szerettem volna olimpiai számban is kijutni a vb-re, a nem olimpiai számokban résztvevők költségeit nem téríti meg a szövetség” – magyarázta Tarr.

Vlčekék eredetileg úgy tervezték, a négyes tagjaiként lesznek ott Duisburgban, azonban a Gelle, Jankovec, Vlček, Tarr összeállítású egység nem az elvárásoknak megfelelően szerepelt a szezon elején. K4-ben így a szövetség döntése alapján az U23-as világ- és Európa-bajnok hajó, azaz Marek Krajčovič, Matej Michálek, Jakubík Gábor és Demin Viktor indul.

Vlček a tavalyelőtti vb-n és a tavalyi olimpián Gelle Péterrel indult párosban – Szegeden a világbajnokságon győztek, Londonban azonban a csalódást jelentő 8. helyen végeztek.

„Tarr Gyurival főleg az más, hogy most én ülök elöl. Először úgy próbáltuk, hogy én vagyok hátul, de nem ment jól a hajó. Görbén ültünk, nem éreztük jól magunkat” – mondta Vlček. „Erik ahhoz volt szokva, hogy mindig ül valaki előtte, ezért az első három edzésen én ültem előre. De valahogy fura volt az egész, amikor pedig kicserélkeztünk, mindjárt sokkal jobban ment a kajak. Persze ez így Erik számára nagyobb felelősség, neki kell eltalálnia a tempót, s ügyelnie, hogy ne pörgesse túl” – mutatott rá egy lényeges részletre Tarr.

A világbajnokságon Vlčekék célja a döntőbe jutás, de egyelőre nehezen tudják felmérni, hol tartanak. „Nem igazán tudjuk, mit jelentenek az időink, mert a négyeshez vagyunk szokva, mindig azzal edzettünk Komáromban. A négyes időeredményeihez tudtunk viszonyítani, de párosban egyelőre nem tudjuk, hol vagyunk a többi ország versenyzőihez képest” – árulta el Tarr, Vlček pedig hozzátette: „Az már nagy eredmény lenne, ha ott lennénk a döntőben. Szerintem erre van esélyünk, jó úton vagyunk, edzésen és a válogatón is jól ment a hajó.”

A duisburgi világbajnokság valószínűleg a szlovákiai egységek további sorsát is meghatározza. „Még nem tekintem lezárt fejezetnek a négyest, de ha ez a páros jól menne, akkor biztosan nem fogunk nyomakodni a négyesbe. Főleg akkor, ha a fiataloknak is jól sikerül a vb” – hangsúlyozta Vlček, akivel Tarr is egyetért: „Az lenne a legjobb, ha lenne egy jó négyes és egy jó páros. A vb után okosabbak leszünk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?