Parádés somorjai gólok

<p>Vágsellye. Megérdemelt 2:0-s győzelmet aratott a somorjai együttes Vágsellyén, amely szépségdíjas találatokkal biztosította be a három pontot.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A meccs előtt sokan féltették a Koník-legénységet, amely két elvesztett bajnoki után (Senec 0:2, L. Mikuláš 0:2) érkezett a Duslo-stadionba, ráadásul a csapatkapitány Borbély eltiltás, Kopúň pedig kéztörés miatt nem léphetett pályára. Tartalékosak voltak a hazaiak is, Mihálik, Glenda és Jakubjak sérülés, Gešnábel pedig négy sárga lap miatt hiányzott.

Mindkét csapat támadófocit játszott, így volt bőven látnivaló. Az első helyzet a hazai Čurgali előtt adódott, ám Péntek kapus lábbal mentett, majd Charizopulos lőtt mellé. Kevesen gondolták, hogy a szünetig több lehetőségük nem is lesz a vendéglátóknak. Bátran fociztak a somorjaiak, távoli lövésekkel próbálkoztak, Kučera kísérletét még Kolmokov hárította, de a 21. percben Marušin 20 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot – 0:1. Ezzel megtört az STK 201 perces gólböjtje. Nem sokkal később Mezovský követte társa példáját, és egy lepattanó labdát 22 méterről – a változatosság kedvéért – a jobb felsőbe vágott – 0:2. Mindkét találat parádés volt.

A bekapott gólok sokkolták a vágsellyeieket. Kuba és Lezsaics növelhette volna a vendégek előnyét, ám a Duslo kapusa bravúrosan hárított.

A szünet után feljavultak a hazaiak, Čurgali két ziccert is elpuskázott, így nem sikerült szépíteniük sem. A csallóköziek végig gyorsabbak és agresszívabbak voltak, de a fordulás után már nem erőltették annyira a támadásokat, ám így is akadtak lehetőségeik, a legnagyobbat Špánik kapufája jelentette.

Nagyjából ötven szurkoló kísérte el a somorjaiakat, akik túlharsogták a mátyusföldi drukkereket.

„Három pontért jöttünk, és nagyon örülök, hogy védenceim jó játékának köszönhetően ez sikerült is. Főleg az első félidőben domináltunk” – mondta láthatóan megkönnyebbülve Vladimír Koník, a somorjaiak szakvezetője.

Kollégája, Dušan Liba érthetően lehangoltan nyilatkozott: „Jó eredménnyel akartuk zárni a számunkra sikeres őszt, sajnos, vereség lett a vége. Ráfizettünk arra, hogy nagyon szűk a keretünk, így hiányzó kulcsembereinket nem tudtuk pótolni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?