Sport

Pár szurkoló a budapesti szlovák nagykövetséghez fordult a hétfői mérkőzés után

Budapest | A hétfői Budapesten megrendezett, Magyarország – Szlovákia labdarúgó mérkőzéssel összefüggésben több konzuli segítséget igénylő kérvény is érkezett a magyarországi szlovák nagykövetséghez.
TASR

2019. szeptember 10. 18:30

- Somogyi Tibor felvétele

Az Európa-bajnoki selejtezőt feszült hangulat jellemezte a lelátókon. A szlovákiai vendégek számára fenntartott szektorra a rendőröknek kellett felügyelniük, mivel a lelátó ezen részén magyar nemzetiségű szlovák állampolgárok is helyet foglaltak, akik a hazai csapatnak szurkoltak. A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) a márciusi, nagyszombati mérkőzés tapasztalataiból kiindulva előre figyelmeztette a magyarországi szervezőket a konfliktus kockázatára. A vendégszektorban a biztonságra 20 szlovák rendőr is felügyelt.

Hétfőn és kedden a közösségi oldalakon és portálokon olyan fotók jelentek meg, amelyek a lelátókon készültek, és különféle provokatív vagy agresszív megnyilvánulásokat örökítettek meg. Arról ugyanakkor nem érkezett hír, hogy a stadionban komolyabb összetűzésre került volna sor.

A feszült hangulathoz az is hozzájárult, hogy a magyar szurkolók kifütyülték a szlovák himnuszt.

„Rendkívül veszélyes megnyilvánulásról, egy másik állam jelképének megsértéséről van szó, amely állam bár a sportban vetélytárs, semmi esetre sem ellenség”

– olvasható az SFZ állásfoglalásában.

A szövetség elítélte ezt az intoleráns és tiszteletlen megnyilvánulást, ezzel kapcsolatos álláspontjáról tájékoztatni készül a Magyar Labdarúgó-szövetséget is.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szlovákia a visegrádi négyek közül a legoroszbarátabb

Az ingatlanpiacon sem csak a húszéveseké a világ

Holtan találták az eltűntként keresett 27 éves férfit

Szamurájkarddal rontottak egy üdülő nőre

Kormányzásra készül a Spolu

Amrita Sher-Gil: Az örök élet nektárja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?