Palikék büntetést kaptak

Cordoba |

<p>A versenyigazgatóság a korábbi döntését megváltoztatva 12 órás büntetéssel sújtotta azokat az egységeket, amelyek nem fejezték be a csütörtöki szakaszt, ezzel a Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) autós kettős a 12. helyről visszacsúszott a 21.-re.</p>

A Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Antara) páros a 27.-ről feljött a 23.-ra a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadalon.

A Szalay Dakar Team tájékoztatása szerint a csütörtöki szakaszon sok versenyző ragadt bent a dűnék között sötétedés utánig, ezért a versenyigazgatóság a 175. km-nél leterelte őket a szelektívről, hogy etapon tegyék meg a hátralévő utat. A késő esti eredményhirdetésnél a beérkezett versenyzők a teljes szakasz hosszára kapták a mért idejüket, ám akik könnyítéssel csak 175 km-t tettek meg, azok az addig elért idejükhöz hozzáadott átlagidőt kaptak, melyhez összesen egy óra büntetést osztottak ki pluszban.

Ez azonban azt eredményezte, hogy azok, akik valóban teljesítették az aznapi szelektív távját, rosszabbul jártak, mint kint rekedt társaik, ezért mintegy harmincan, köztük Szalay, reklamáltak a döntés ellen. Végül a versenybizottság péntek eset úgy döntött, hogy minden versenyző 12 óra büntetést kap, aki nem teljesítette a csütörtöki szelektívet. 

A Palik Racing Team a csapat tájékoztatása szerint máris fellebbezett, mivel - amint azt korábban Palik László közölte - egyértelműen a szervezők döntése volt, hogy rövidítsék le a szelektívet, ők – több társukkal egyetemben - folytatták volna a küzdelmet, ennél fogva pedig furcsa, hogy most büntetést kapnak.
A harmadik magyar autós kettős, Liszi László és Fenesi József (Mitshubishi) jelenleg az 53. helyen áll.

Dési János (KTM) a 63. a motorosok között, a Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor kamionos trió (MAN) pedig a 11. a szombati, egyben utolsó versenynap előtt, amikor is 792 km-t kell teljesítenie a mezőnynek Cordoba és Buenos Aires között. Ebből 227 km lesz a mért szakasz. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?