Pakson szégyellik magukat, Rózsahegyen büszkék a szögleteikre

Paks.Hunedoara

A Paksi FC nem tudta megismételni a Magyar Kupa döntőjében mutatott, aranyat érő teljesítményét és az Európa-liga-selejtező első fordulójában 4:0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától. A rózsahegyiek viszont megtanították a szögletekre kazah ellenfelüket.

A román másodosztályban szereplő, szintén kupagyőztes vajdahunyadi rivális korán vezetést szerzett Sergiu Bus révén, majd közvetlenül a szünet előtt Marius Lupu talált a paksi kapuba. A hajrára Szabó Bálint kiállítása miatt az európai kupaporondon 13 év után másodjára szereplő Paks emberhátrányba is került, ezt pedig kihasználta a Corvinul, amely a mesterhármast elérő Lupu újabb két találatával jószerivel eldöntötte a párharcot.

„Az egész meccs egy katasztrófa volt. Minden úgy alakult, ahogy nem szerettük volna. Férfiként kell viselnünk ezt a kudarcot, ami tényleg nagy szégyen hazai pályán. Egy magyar–román meccsen így képviseltük a hazát… Nekem lesül az arcomról a bőr – nyilatkozta az M4 Sportnak a mérkőzés után Windecker József. – Mikor megnyertük a kupát és másodikok voltunk a bajnokságban, akkor is ez a csapat volt itt. Magunkba kell nézni és a becsületünkért fogunk játszani Romániában. Nem látok semmi olyat, amibe most tudnék kapaszkodni. Harminc felett volt az átlagéletkorunk, mindenki rutinos játékos, de úgy mentünk fel a pályára, mint egy tizennyolc éves. Nem akarok olyan szavakat mondani, amit később megbánok. Ez nagy szégyen. Minden magyartól elnézést kérek, mert amennyire fel akartunk menni a pályára és megmutatni magunkat, annyira besültünk. Nehéz most ez az interjú” – zárta összetörten a nyilatkozatát a paksiak középpályása.

A visszavágót jövő csütörtökön Nagyszebenben rendezik, a továbbjutóra pedig a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a konferencialigába átkerülve a ciprusi AEK Larnakával méri össze a tudását.

A rózsahegyiek az Európa-liga-selejtező első fordulójában 5:2-re győzték le a kazah Tobol Kosztanaj csapatát. Érdekesség, hogy a hazaiak négy gólja is szöglet után született.

A mérkőzés első perceiben mindkét oldalon inkább tapogatózó volt a játék, ám a vendégek így is ki tudták használni első lehetőségüket. Gyorsan reagáltak a hazaiak, Hladík szögletét Gabriel fejelte a kapuba. A rózsahegyiek próbálkoztak lövésekkel is, ám végül egy újabb beadás hozta meg a sikert. Hladík ezúttal akcióból centerezett, Selecký pedig bepasszolta a beadást a kapuba. Úgy tűnt, hogy lélektani előnyben vonulnak az öltözőbe a kazahok, hiszen a 45. percben sikerült egyenlíteniük, de a hosszabbításban jött egy szöglet és Malý révén újabb gólt fejelt a Ružomberok. A második félidőben előbb Madleňák fejelt a kapuba egy megcsúsztatott szögletet, majd Malý a vége előtt két perccel szintén egy sarokrúgás után bólintott a hálóba és kialakította a végeredményt.

„Úgy egyeztünk meg, hogy mindig az ad be, aki a legközelebb van a szöglethez. Szerintem a legfontosabb a harmadik gólunk volt a félidő előtt. Nemzetközi kupában még nem játszottam korábban, egyből nyertünk, nagyon boldog vagyok. Mindenki hajtott a jó eredményre és ez meg is mutatkozott” – értékelt az első két gólpasszt jegyző Hladík.

„Lehet most nem úgy néz ki, de nem vártuk, hogy ennyire erős lesz a Tobol. Lelkiismeretesen készültünk rájuk és rögtön az első támadásukból gólt lőttek. Az ilyen helyzetekre viszont fel kell készülnünk és örülök a mutatott reakciónknak. Ez volt az első tétmérkőzésünk és bár most minden erre volt kihegyezve, nekünk továbbra is a bajnokság a fontosabb. Ezért is fogyhatott el az energiánk a végére. A teljesítményünk lehetett volna egyenletesebb, tovább kellett volna magas szinten tartanunk magunkat” – foglalta össze őszintén a látottakat a hazaiak mestere, Ondřej Smetana.

A visszavágóra jövő csütörtökön Kosztanajban kerül sor, a továbbjutóra pedig a török sztárcsapat, a Trabzonspor vár. A kieső a Konferencialigában folytathatja, ahol a svájci St. Gallen lesz az ellenfél.

(TASR, MTI)

Eredmények

EL-SELEJTEZŐ, 1. forduló, 1. meccsek:

Paks–Corvinul Hunedoara 0:4, g.: Bus (9.), Lupu (45+2., 86., 93.); 

Ružomberok–Tobol 5:2, g.: Gabriel (11.), Selecký (40.), Malý (45+3., 88.), Madleňák (77.), ill. Ivanovič (9.), Henen (45.); 

Wisla Kraków– Llapi 2:0, Botev Plovdiv–Maribor 2:1, Sheriff Tiraspol–Zira 0:1, Elfsborg–Pafosz 3:0.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?