Owen helyett a belgák jönnek Debrecenbe

A svájci Nyonban elkészítették a labdarúgó UEFA-kupa 3. fordulójának sorsolását, amelyben egyetlen magyar csapatként a Debrecen volt érdekelt. Szentes Lázár együttese a Bajnokok Ligájától búcsúzó Bruges csapatát kapta, az első mérkőzésre Belgiumban kerül sor.

A svájci Nyonban elkészítették a labdarúgó UEFA-kupa 3. fordulójának sorsolását, amelyben egyetlen magyar csapatként a Debrecen volt érdekelt. Szentes Lázár együttese a Bajnokok Ligájától búcsúzó Bruges csapatát kapta, az első mérkőzésre Belgiumban kerül sor. Az UEFA előzetesen négy kalapba osztotta az együtteseket, a Loki a 3. csoportba került, s azt tudni lehetett, hogy a Liverpool, az Internazionale, a Galatasaray vagy a Bruges lesz a következő rivális. Szentes Lázár együttese végül talán a legkönnyebbnek vélt belga Brugest kapta, az első mérkőzésre február 26-án, idegenben kerül sor. A visszavágót egy héttel később játsszák Debrecenben.

„Most bizonyára sokan szerencsés sorsolást emlegetnek, én azonban azt mondom, hogy maradjunk a realitás talaján – nyilatkozta a sorsolás után Szentes Lázár, a Debreceni VSC vezetőedzője. – Tény, hogy kaphattunk volna nevesebb ellenfelet, én örültem volna mondjuk az Internazionalénak, de nem szabad elfelejteni, hogy a Bruges a Bajnokok Ligájából érkezett, ahol idegenben legyőzte az AC Milant és legutóbb otthon az Ajaxot, míg korábban a selejtezőben a Borussia Dortmundot búcsúztatta. Természetesen igyekszünk legjobb tudásunk szerint felkészülni, hogy jó eredményt érjünk el, de tudomásul kell vennünk, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei. Reménykedni lehet, és kell is. A szurkolók részéről teljesen természetes reakciónak tartom, hogy örültek a belga együttesnek, de ugyanakkor mérsékletre intek mindenkit a továbbjutás esélyének latolgatásakor” – mondta Szentes Lázár.

Böőr Zoltán, a DVSC csapatkapitánya Lisszabonban barátjánál, Fehér Miklósnál nézte végig az UEFA Kupa következő fordulójának sorsolását. „Bevallom, nem örülök annak, hogy Brugest kaptuk. Igen közel álltunk ahhoz, hogy a San Siróban, vagy az Anfield Roadon lépjünk pályára, ami egy magyar játékos számára mindig is nagy élményt jelenthet. Abban biztos vagyok, hogy a csapat képes 100 százalékot teljesíteni a Bruges ellen, a továbbjutás azonban így sem garantálható. Az első „meccset” ismét megnyertük, hiszen idegenben kezdünk” – nyilatkozta a válogatott középpályás.

A belga együttesben futballozik többek közt a szlovén Ceh, a perui Mendoza, míg a hazai válogatottak közül Verheyen, Martens, Simons és Verlinden erősíti a gárdát. A Bruges legutóbb 1998-ban találkozott magyar csapattal, akkor a belgák a budapesti 5:0-ás siker után odahaza 2:2-es döntetlen értek el az Újpest FC ellen az UEFA Kupában. A cseh Teplice a Celtic Glasgow-val mérkőzik; a skótok eddig csak egyszer találkoztak cseh klubbal, 1967-ben a BEK-ben a Dukla Prágán jutottak túl, pedig akkor még Ivo Viktor és Josef Masopust is a katonacsapat tagja volt.

Az UEFA Kupa harmadik fordulójának párosítása:

FC Bruges–Debreceni VSC-Megaforce; Celtic Glasgow–FK Teplice; AC Perugia–PSV Eindhoven; Olympique Marseille–Dnyepropetrovszk; Bröndby Köbenhavn–FC Barcelona; AC Parma–Genclerbirligi; Benfica Lisboa–Rosenborg Trondheim; Groclin Grodzisk–Girondins Bordeaux; FC Valencia–Besiktas; Galatasaray–Villareal; Sochaux–Internazionale; Liverpool–Levszki Szófia; Szpartak Moszkva–Real Mallorca; Gaziantepspor–AS Roma; AJ Auxerre–Panathinaikosz Athén; Valerenga Oslo–Newcastle United.

Az első mérkőzéseket február 26-án, a visszavágókat március 3-án játsszák. (o, m, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?